Smitten stiger fortsat: Børnehus hjemsender 53 børn og fire ansatte

En medarbejder i Bolderslev Børnehus er smittet med covid-19, og 53 børn og fire ansatte er defineret som nære kontakter.

De seneste syv døgn er 486 syd- og sønderjyder registreret smittet med covid-19. Det er det højeste antal smittede den seneste måned, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

I Aabenraa Kommune er en medarbejder i Bolderslev Børnehus testet positiv med covid-19. Det betyder, at 53 børn og fire ansatte er defineret som nære kontakter og hjemsendes.

- Det er en medarbejder i børnehuset, der er smittet, og grundet sommerferien, hvor pædagogerne hjælper på andre stuer, har sundhedsmyndighederne rådet os til at hjemsende så mange børn og fire kolleger, siger Iben Hansen, der er Børne- og familiechef i Aabenraa Kommune.

Kommunen har mandag 24 nye smittetilfælde registreret over den seneste uge. Det giver kommunen et incidenstal på 41,1, og det er ikke set så højt siden slutningen af maj.

Ifølge Iben Hansen bliver sundhedsmyndighedernes retningslinjer fulgt i daginstitutionerne i kommunen, og derfor kan de 53 børn og fire ansatte heller ikke vende tilbage til Bolderslev Børnehus før to negative testresultater.

- Vi har henvist forældre og medarbejdere til anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, hvilket betyder, at de hjemsendte ikke kan komme i institution igen, før der er taget en test på dag fire og en på dag seks, der er negative, siger Iben Hansen, og hun forsikrer, at hjemsendelsen ikke får betydning for børnepasningen i sommerferien. 

Kolding topper

Det højeste smittetal blandt de 14 kommuner, TV SYD dækker, tilfalder Kolding. Kommunen har de seneste syv dage registreret 123 nye covid-19-smittede.

Incidenstallet ligger på 132,3 og det giver den sydøstjyske kommune en sjetteplads på landsplan over kommuner med højeste incidenstal.

Kolding Kommune har ikke siden slutningen har marts registreret så mange nye tilfælde med covid-19 set over en periode på syv dage. 

I dagens opgørelse oplyser Statens Serum Institut, at der siden i går søndag er registreret 848 nye smittetilfælde, mens 37 er indlagt. Det tal er otte flere end søndag. 

Mere end en halv million

Der er mere end 500.000 syd- og sønderjyder, som har modtaget første vaccinestik. Fanø har påbegyndt vaccination af 72 procent af øboerne, mens Hedensted Kommune indtager andenpladsen med 66 procent af kommunens borgere, der har modtaget det ene af to vaccinestik.

I begge regioner, som kommunerne i TV SYDs sendeområde tilhører, er det Region Midtjylland, som har stukket flest borgere.

Region Midtjylland har givet 62,1 procent af borgerne det første vaccinestik, mens 61,7 procent af borgerne i Region Syddanmark har påbegyndt sin vaccination.