Smittetal stiger stadig i Vejle og falder fortsat i Kolding

Kolding indtager trods faldende smittetal fortsat 2.-pladsen, og Vejle er med stigende smittetal stadig nr. otte på listen over smittetallet i landets kommuner. Fanø er atter fri for smitte.

Samlet er der tirsdag 14 færre smittede i de 14 kommuner, som TV SYDs dækker. 

Det dækker over små udsving i mange kommuner, men Vejle og Kolding skiller sig markant ud.

Kolding har for sjette dag i træk faldende smittetal med 18 færre smittede tirsdag set over seneste syv dage, og det giver en aktuel incidens på 221,5. Det er langt lavere end Ishøjs 345,6 på førstepladsen..

I Vejle stiger smittetallet for 13. dag i træk og er tirsdag på 170, som er 13 flere end mandag. Incidensen er 147,1 smittede opgjort pr. 100.000 borgere.

Både i Kolding og Vejle opfordrer til myndighederne til, at så mange som muligt lader sig teste. I nogle områder i begge kommuner gælder test-opfordringen alle, og her bliver borgerne også opsøgt i eget hjem og opfordret til test.

Fanø er efter syv dage med to smittede igen en smittefri ø.

I Esbjerg, Hedensted og Vejen er der små stigninger i smittetallet, mens det falder svagt i Horsens, Fredericia og Aabenraa.

På landsplan er der det seneste døgn registreret 532 nye smittetilfælde i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

De seneste 14 dage har antallet af smittede svinget mellem 400-600 om dagen, og der har i gennemsnit været 503 smittede om dagen.

Antal vaccinerede i din kommune