Smittetallet falder for første gang i seks dage

For første gang i seks dage er smittetallet nu på vej nedad i både Syd- og Sønderjylland og på landsplan. Otte kommuner i TV SYDs sendeområde har oplevet et fald i antal smittede inden for de seneste syv dage.

Efter seks dage med konstant stigende smittetal i de 14 syd- og sønderjyske kommuner er onsdagens gode nyhed, at smittetallet er faldet. Tirsdag var smittetallet 729, mens onsdagens smittetal er 715. 

Særligt i Esbjerg Kommune er antallet af smittede faldet. Over den seneste uge er der i kommunen registreret 68 smittede. Samme tal lød tirsdag på 81.

Også Hedensted, Billund, Fanø, Kolding, Vejen, Tønder og Aabenraa kommuner har oplevet et fald i antallet af smittede de seneste syv dage. 

Når det er sagt, har mange af kommunerne fortsat høje incidenstal, hvilket dækker over antallet af smittede per 100.000 indbygger. 

Både Kolding, Sønderborg, Tønder og Hedensted kommuner har mere end 100 smittede per 100.000 indbygger.

Med et incidenstal på 130,9 og 97 smittede over de seneste syv dage er Sønderborg Kommune nu hårdest ramt blandt de 14 kommuner i TV SYDs sendeområde.

På landsplan er 936 personer bekræftet smittede med covid-19 det seneste døgn. 184 er indlagt med corona, hvilket er 15 flere end i går.