Smittetallet udvikler sig forskelligt i Syd- og Sønderjylland

Samlet set ligger smittetallet stabilt i Syd- og Sønderjylland. Men det er meget forskelligt fra kommune til kommune, om tallet er på vej op eller ned, Billund ligger dog fortsat på en kedelig tredjeplads med landets tredjehøjeste smittetal.

Lørdag er der 388 smittede med covid-19 i de 14 kommuner, TV SYD dækker, i Syd- og Sønderjylland. Sådan lå tallet også i går fredag.

Men det er meget forskelligt, hvilken vej smittetallene bevæger sig i de enkelte kommuner.

I Hedensted, Vejen, Tønder og specielt Esbjerg er smittetallene stigende. I Esbjerg har antallet af smittede taget et gevaldigt hop fra 38 smittede fredag til 53 smittede lørdag.

Til gengæld er antallet af smittede faldet i både Varde, Haderslev, Billund, Vejle, Fredericia og mest markant i Sønderborg, hvor tallet er dykket fra 23 fredag til 15 i dag lørdag.

Selvom smittetallet er faldet i Billund Kommune fra fredag til lørdag, så ligger de fortsat på en kedelig tredjeplads, når man ser på det samlede smittetal i Danmark med 151 smittede per 100.000 indbyggere - det svarer til 40 smittede borgere.

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen per 100.000 indbyggere, og de kommuner, der overskrider den grænse, bliver fulgt nøje af myndighederne.