TV der bevæger dig

COVID-19

Søndag løber 31.000 danskere sammen hver for sig: Arrangør opfordrer til at vise hensyn

Søndag løber over 31.000 danskere sammen i det virtuelle motionsløb 'Danmark løber'. Arrangøren opfordrer løberne til at holde afstand og vise hensyn.

På søndag kan man gratis deltage i 'Danmark Løber' hjemme fra sig selv af på afstand af andre. Billedet her er fra Vestkystløbet i Esbjerg 2018. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Artiklen er opdateret med det nye antal af løbsdeltagere.

Søndag løber over 31.000 danskere med i motionsløbet 'Danmark løber'.

På grund af coronasituationen og forsamlingsforbuddet bliver det naturligvis ikke et løbsarrangement i klassisk forstand, hvor man løber i samlet flok.

Der bliver i stedet tale om et såkaldt "virtuelt løb", hvor man tilmelder sig via nettet og løber for sig selv.

Alligevel opfordrer arrangørerne løberne til at holde afstand og vise hensyn.

– Vi skal ikke glemme at tage hensyn til de andre i de her tider. Så vi er meget opmærksomme på at kommunikere ud til deltagerne, at man skal holde afstand og vise hensyn. Og så skal man undlade at løbe i de mest gængse løbeområder, siger Per Hussmann, der er eventchef hos Sport Event Syd.

Per Hussmann er eventchef hos Sport Event Syd. Foto: Lise Bæksgaard Christoffersen, TV SYD

Søndag morgen modtager alle løbsdeltagerne en mail med opfordringen. Men selv om det er et stort løb med mange deltagere, så er målet med løbet netop at være sammen hver for sig.

Det er netop styrken ved løbet, siger eventchefen her i Syd- og Sønderjylland.

– Der er helt specielt, at vi interagerer virtuelt. Vi har et studie, og man kan følge med på Facebook, selvom man er ude at løbe. Så der er hele tiden noget interaktion, så man ikke føler, at man bare løber alene, siger Per Hussmann til TV SYD.

Læs også Mere end 11.000 løber "sammen" på søndag

Løbet er blevet til i et samarbejde mellem de største danske løbsarrangører - heriblandt altså Sport Event Syd, der blandt andet også arrangerer DHL Stafetten og i år også Royal Run Sønderjylland.

Til løbet - der er gratis at deltage i - vil der være tre forskellige distancer på henholdsvis 5, 10 og 21,1 kilometer (halvmaraton).

Der har været stor opbakning til at deltage i løbet. Siden lørdag eftermiddag er der således kommet 7.000 nye tilmeldinger til løbet, oplyser Per Hussmann.

Bliver dækket på Facebook

Ud over gennemstillinger til forskellige steder rundt i landet vil Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, også holde en tale.

Løbet vil blive dækket på 'Danmark løber's Facebook-side, hvor værterne for løbet vil interviewe gæster og lave konkurrencer undervejs - for at holde gejsten oppe hos løberne.

Løbet starter nemlig uden for løbsdeltagernes egen hoveddør, og derfor er der ikke nødvendigvis nogen at løbe med. Derfor opfordrer arrangørerne også løberne til at følge dækningen på Facebook - mens de løber.

Læs mere og tilmeld dig her.

Mest sete på tvsyd.dk