TV der bevæger dig

COVID-19

Sønderjyske beder om økonomisk støtte under coronakrise

Sønderjysk Elitesport håber på en økonomisk håndsrækning, mens klubben er "i strid modvind".

Sønderjyske-spillerne, hvad enten det er fodbold, håndbold eller ishockey, de beskæftiger sig med, har ikke megen grund til at smile i denne tid. Foto: Anders Kjærbye, Scanpix

- Lige nu er det op ad bakke og i strid modvind.

Sådan lyder det i et opslag fra Sønderjysk Elitesport, der nu beder om økonomisk hjælp fra alle, der kunne tænke sig at støtte. Det skriver Der Nordschleswiger og Hockeymagasinet.

Det sønderjyske eliteprojekt, der driver både et fodbold-, ishockey- og to håndboldhold, siger selv i opslaget, at man er hårdt ramt af coronakrisen. Derfor åbnes der op for, at man kan donere enten 150 kroner, 500 kroner eller et valgfrit beløb over 1000 kroner.

Læs også Forlængelse af forsamlingsforbud rammer sportsklubber hårdt

- Vi vil løbe solen sort, for at vi i den kommende sæson igen kan levere de store oplevelser og topunderholdning fra øverste hylde i dansk sport til syd- og sønderjyderne, lyder det.

Handler om støtte
Sønderjyske kan ikke love, at eventuelle donorer får noget igen, men at der arbejdes på "en oplevelse".

- Der er tale om en helt ekstraordinær situation, og det her handler kort og godt om at støtte Sønderjyske i en meget svær tid.

Tirsdag blev de danske håndboldligaer og 1. divisioner lukket ned før tid uden at spille sæsonen færdig. Sønderjyskes herrehold spiller i Primo Tours Ligaen, mens dameholdet spiller i 1. division.

Kun fodbold tilbage
Landets bedste ishockeyrække, Metal Ligaen, blev afsluttet i starten af marts. Ligeledes uden at blive spillet færdig. Her huserer Sønderjyskes ishockeyherrer.

Dermed er fodbold sønderjydernes eneste tilbageværende mulighed for at se elitesport i denne sæson. Superligaen satser på at starte op igen og spille færdig inden udgangen af juli, meddelte Divisionsforeningen tirsdag.

Mest sete på tvsyd.dk