Søstre var trætte af aflyste løb, så de arrangerede deres eget 'corona-løb'

Aflyste løb på stribe fik to søstre fra Ansager til at arrangere deres eget 'corona-løb' med medaljer, t-shirts og podium.

Søstrene Nanna og Sanne Ø Kristensen er tossede med at løbe.

Men de løb, de havde meldt sig til her i foråret, er blevet aflyst på stribe på grund af situationen med coronavirus.

Derfor besluttede de sig for at arrangere deres eget løb, som blev afholdt søndag i Ansager. Til lejligheden havde de både fået fremstillet t-shirts, medaljer og et podium.

- Det er bare sjovere at få medaljer, når man løber. Skuffelsen over alle de aflyste løb var det, der gjorde udslaget. Jeg ved godt, vi skal se det med lidt større briller, men vi kunne lige så godt lave det lidt sjovt og lave vores eget løb, siger 36-årige Sanne Ø Kristensen, der til daglig arbejder som personlig træner i Ansager.

Der var også lavet et kort over ruten, som de to søstre løb.
Der var også lavet et kort over ruten, som de to søstre løb.
Foto: Privatfoto

På grund af forbuddet mod forsamlinger med flere end ti personer var Nanna og Sanne de eneste to deltagere på to forskellige distancer.

- Så var vi begge to sikret en førsteplads, griner Sanne Ø Kristensen, der gennemførte en halvmaraton, mens søsteren Nanna Ø Kristensen løb 14 kilometer.

Familien var dog tilskuere til løbet, men forsamlingen oversteg aldrig ti personer, forsikrer Sanne Ø Kristensen.

Nanna og Sanne Ø Kristensen krydser målstregen.
Nanna og Sanne Ø Kristensen krydser målstregen.
Foto: Privatfoto

Corona-kilometer

Det startede med, at Sanne oprettede en Facebookgruppe, der hedder 'Coronakilometer', som skulle motivere folk til at bevæge kroppen på trods af coronakrisen.

- Jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt at få lokalbefolkningen med i gruppen. Jeg regnede med, at der måske kom 20 personer med i gruppen, men nu er vi næsten 250, siger Sanne Ø Kristensen til TV SYD.

Idéen til at arrangere corona-løbet fik Sannes søster, Nanna Ø Kristensen.

- I forbindelse med vores Facebook-gruppe spurgte min søster, om vi ikke skulle arrangere vores eget lille løb. For de løb, vi tilmeldte os her i foråret, blev enten aflyst eller udskudt, siger Sanne Ø Kristensen til TV SYD.

Sanne Ø Kristensen (tv) og hendes søster Nanna Ø Kristensen (th).
Sanne Ø Kristensen (tv) og hendes søster Nanna Ø Kristensen (th).
Foto: Privatfoto

Hvorfor coronakrisen får kreativiteten til at sprudle og giver lyst til at arrangere sit eget løb har Sanne Ø Kristensen et bud på.

- Den her krise er helt anderledes end noget andet, vi nogensinde har oplevet. Vi er mere alene og isolerede end nogensinde. De her sociale arrangementer, som motionsløb jo er, efterlader endnu et tomrum hos os, som har trænet op til at skulle løbe. Så vi lavede vores eget løb for at dæmpe ærgrelsen og gøre noget sjovt sammen - og selvfølgelig for at få medaljer, afslutter Sanne Ø Kristensen.

Sanne Ø Kristensen sluttede sin halvmarathon i tiden 2 timer og 38 minutter, mens søsteren Nanna Ø Kristensen løb de 14 kilometer på 1 time og 48 minutter, hvilket udløste to guldmedaljer.