Spændte restauratører glæder sig til at åbne

Mandag må værtshuse, cafeer og restauranter igen åbne dørene og servere. Men det store spørgsmål er, om gæsterne kommer.

Efter mere end to måneder med tomme borde og låste døre må restauranter og barer mandag åbne igen. Det har været en hård tid for en branche, hvor pengekassen ofte er slunken og dybt afhængig af, at der løbende er kunder butikken.

Trods en stribe restriktioner som udvidede pladskrav og lukketid ved midnat forventes hovedparten af restauranter og barer at åbne.

- Som billedet ser ud nu, vil langt de fleste åbne i morgen. Nogle vil gøre det lidt senere, specielt mange hoteller hvor der kan gå noget tid, inden der er gæster, siger formand for brancheforeningen Horesta Katia K. Østergaard til Ritzau.

Spørgsmålet er, om gæsterne vil komme ud. Før tvangsnedlukningen i marts oplevede mange restauranter, at kunderne blev væk af frygt for smitte og for at holde på pengene i en tid, hvor der var udsigt til en stor økonomiske krise.

På restaurant Cosy i Fredericia er man klar til at tage mod gæster fra mandag formiddag klokken 11.
De sundhedsmæssige retningslinjer skal overholdes - så der kommer ikke til at sidde gæster ved alle bordene.
Og selv om de første bordbestillinger er allerede landet, er personalet spændt på at se, om alle gæster nu tør at vende tilbage. 

- Vi glæder os til at tage imod gæster igen og håber på pænt besøg, selvom vi er forberedt på, at nogle nok holder sig lidt tilbage, mens andre er ivrige for at komme ud at spise og hygge sig, siger Tina Møller, der ejer Cozy i Fredericia.