Spillere smittet på stribe - aflyser kamp i København

Siden hjemkomsten fra Rusland er Team Esbjergs håndboldspillere blevet smittet med coronavirus på stribe.

Team Esbjergs håndboldhold ligger lige nu vandret på grund af et smitteudbrud, hvor spillere på stribe er blevet konstateret smittet.

Klubben har derfor meddelt Dansk Håndbold Forbund (DHF), at holdet ikke kan stille til kamp mod København Håndbold onsdag aften i kvindernes stærkeste liga.

Det oplyser Team Esbjerg i en pressemeddelelse.

– De to første spillere blev konstateret smittet lige efter hjemkomsten fra Rusland, og vi har siden testet massivt med både PCR- og lyntest. Seks spillere er ramt nu, og vi frygter, at smitten breder sig yderligere i truppen, der har været sammen i mange timer med fly og bus i weekenden, siger cheftræner Jesper Jensen.

Spillerne er ifølge Team Esbjerg selv sandsynligvis blevet smittet efter en tur til Rusland, hvor de spillede sig til førstepladsen i deres gruppe i Champions League med en sejr på 27-25 over Rostov-Don.

Og Team Esbjerg skal håbe, at smitten snart aftager, for det er et pakket kampprogram, håndboldholdet kan se frem til indtil udgangen af februar.

– Med det kompakte program ville vi have gjort alt og var villige til at indgå sportslige kompromisser for at gennemføre kampen mod København, men spillernes ve og vel samt hensynet til modstanderne må nødvendigvis veje tungest i denne situation, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg skal søndag møde HC Podravka Vegeta i Champions League. Om kampen i Blue Water Dokken kan gennemføres er endnu uvist.

Team Esbjerg ligger lige nu nummer to i håndboldligaens bedste række, og i sidste uge lykkedes det Esbjerg-holdet at slå Odense Håndbold på førstepladsen som det første hold i denne sæson.