TV der bevæger dig

COVID-19

Statsminister: Vi åbner grænsen for tyskere med feriebevis

Nu må tyskere komme ind i landet, hvis de kan fremvise et feriebevis med minimum seks overnatninger udenfor København, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde. Det sker fra 15. juni.

Statsminister Mette Frederiksen gav fredag på pressemødet i Statsministeriet besked om, at de tyske turister atter må komme ind i landet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Grænsekontrol på stribe ved Sæd. Nu åbnes der endelig op. Foto: John Randeris

1 af 2

Alle i Syd- og Sønderjylland har ventet i spænding på statsministerens udmelding om grænsen. Den faldt i dag på et pressemøde i statsministeriet.

- Jeg er glad for, at vi fra den 15. juni åbner op for grænserne, hvad angår turisme fra Tyskland. Turister fra Tyskland skal kunne dokumentere, at de har booket en rejse med minimum seks overnatninger uden for København, hvis de vil ind i landet, sagde statsminister Mette Frederiksen (S).

Dette gælder også turister fra Norge og Island, imens svenskerne må vente.

Samtidig var der ros til det dansk-tyske grænseland fra statsministeren, som hun kaldte et forbillede for hele verden, når det kommer til samlivet mellem fler- og mindretal på begge sider af grænsen. Og hun understregede, at regeringen er klar over, at grænselukningen har ramt særligt hårdt her.

Jeg er glad for, at vi fra den 15. juni åbner op for grænserne, hvad angår turisme fra Tyskland.

Mette Frederiksen (S), statsminister

Mette Frederiksen understregede også på pressemødet, at vores naboer i Tyskland er blandt vores vigtigste samarbejdspartnere.

- Når det handler om grænseåbning, er det helt afgørende, at det sker i tæt dialog med nabolandene. Jeg vil gerne takke vores gode naboer i både norden og Tyskland, sagde Mette Frederiksen.

Læs også Borgmestre: Vi bliver holdt for nar, hvis der ikke kommer en klar grænse-melding i dag

Hun lagde heller ikke skjul på, at eksporten har været hårdt ramt af nedlukningen, da mere end 800.000 danskere er afhængige af indtægter herfra.

Ikke forsvarligt at åbne grænsen helt

- Der er ikke noget, vi hellere ville, end at kunne åbne det hele op i dag. Men det er ikke forsvarligt. Men vi glæder os rigtig meget til, at vi nu kan begynde at tage imod turister igen, sagde statsministeren.

- At lukke grænsen var en regeringsbeslutning. Det er genåbningen også, og det skal ske gradvist og kontrolleret.

Regeringen fraråder indtil 31. august rejser til andre lande end Tyskland, Island og Norge, understregede udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Mest sete på tvsyd.dk