Stor glæde hos mindretal over fortsat åben grænse til Slesvig-Holsten

Der er stor glæde hos mindretallene både nord og syd for grænsen over, at Slesvig-Holsten er undtaget fra rejsevejledningen om at blive væk fra Tyskland.

Det er kun fornuftigt og logisk, at de stigende smittetal får den danske stat til at advare sine borgere om at rejse til særligt berørte lande - og fra torsdag også Tyskland.

Det mener Flemming Meyer, der er formand for SSW, det danske mindretals parti. Han finder det glædeligt, at Slesvig-Holsten er holdt ude af rejseadvarslen om ikke-nødvendige rejser til Tyskland.

quote

Det viser, hvor vigtigt vores fælles grænseregion og det tysk-danske naboskab er.

Flemming Meyer, formand, SSW, det danske mindretals parti

Flemming Meyer, formand for SSW, det danske mindretals parti.
Flemming Meyer, formand for SSW, det danske mindretals parti.

- Det viser, hvor vigtigt vores fælles grænseregion og det tysk-danske naboskab er.  De to mindretalspartier, Slevigsk Parti, der er det tyske mindretal i Danmarks parti, og SSW, kan også være lidt stolte over, at vores opfordringer om uhindret regional trafik over grænsen er blevet hørt, siger Flemming Meyer.

Han opfordrer nu til, at alle grænseovergange forbliver åbne. At lukke de små grænseovergange igen, som under de første måneder  med corona vil ramme  pendlere, studerende, skolebørn og familier, for hvem krydsning af grænsen er en del af hverdagen.

Hold de små overgange åbne

- Omveje på 40 eller flere kilometer til den næste større grænseovergang ville være praktisk umuligt for disse mennesker, understreger Flemming Meyer.

Han opfordrer til, at alle på begge sider af grænsen nøje overholder alle corona-regler - ellers kan den tillid, vi har kæmpet så hårdt for i grænseregionen, hurtigt være historie igen, understreger Flemming Meyer.

Slevigsk Parti, der er det tyske mindretal i Danmarks parti, deler Flemming Meyers glæde og holdning jom, at de små grænseovergange ikke må lukkes igen, som det var tilfældet under den første Corona bølge.

- Vi er glade for, at Danmark har valgt at holde Slesvig-Holsten åben, som de særlige bestemmelser for grænseregioner giver mulighed for. Det betyder alt for menneskene i det dansk-tyske grænseland, at de kan leve deres liv på tværs af grænsen, siger formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt.