TV der bevæger dig

COVID-19

T-shirts spreder glæde og giver næstekærlighed til plejehjemsbeboere

To vejlegensere har startet et koncept: Køb en T-shirt og overskuddet vil gå til chokolade til beboere på plejehjem i Vejle.

01:05

Video: Jakob Schjødt-Pedersen

- At få lov til at se glæden i øjnene, det er ubetaleligt.

Ordene kommer fra Michael Pedersen, efter han og Simon Clemens torsdag afleverede chokoladeæsker til plejehjemsbeboerne på Bakkegården i Vejle. De afleverede dem dog ikke selv til beboerne, som er isoleret inde på plejecenteret.

De to vejlegensere vil gøre en forskel, nu hvor coronavirussen sætter en stopper for, at vi kan være fysisk sammen. Derfor har de to venner startet et projekt, og det tog dem ikke mange minutter før tanke blev til handling.

- Da vi først hørte, at dørene blev låst til plejehjemmene på grund af coronavirussen, så tænkte vi, at vi måtte gøre noget. På under 10 minutter fik vi sat gang i projektet her. Vi gik i gang med at sælge T-shirts, og folk har taget så godt imod det, og det er jo også derfor, at vi kan få lov at give chokolade til Bakkegården i dag, siger Michael Pedersen.

Den fornemmelse, vi tager med os hjem i dag, er der ingen, der kan tage fra os

Michael Pedersen, Vejle

Spred budskabet

Konceptet er, at folk køber en helt almindelig hvid T-shirt med skriften: #næstekærlighed. Overskuddet fra salget går til påskekurve med håndlavede chokolader, som vennerne deler ud til plejecentre i Vejle, og der er ingen tvivl om, at Michael Pedersen og Simon Clemens synes, det er vigtigt at huske de ældre.

- Næstekærlighed er jo noget, man giver uden at få noget tilbage igen. Vi er alle rigtig gode til at hjælpe hinanden med at handle ind eksempelvis, men der er bare lige det, at nogen er blevet berøvet den mulighed at få lidt ekstra omsorg og kærlighed, og det skal de altså have. De er jo også vigtige, og beboerne skal forstå, at de jo også er den del af samfundet på trods af, at de er lukket inde lige nu, siger Simon Clemens, mens Michael Pedersen bakker op, men også tilføjer, at konceptet gerne skulle spredes ud i hele landet.

- Konceptet er et af de koncepter, man gerne må stjæle. Vi håber, at folk tager rigtig godt imod det og bare tager det til sig. Lav jeres egen næstekærlighed og del ud af det, lyder opfordringen.

Stor opbakning

Efter besøget hos Bakkegården håber vennerne, at de kan få konceptet spredt endnu mere, så mange flere plejehjemsbeboere i Vejle og resten af landet kan mærke, at der er nogen, som tænker på dem.

- Den fornemmelse, vi tager med os hjem i dag, er der ingen, der kan tage fra os. Jeg håber, vi får lov til at prøve det her endnu en gang på et nyt plejecenter og glæde flere beboere, fordi man bliver helt høj, griner Michael Pedersen.

Opbakningen fra folk fejler dog intet.

- Interessen er rigtig stor. Allerede på en uge har vi fået mulighed for at levere chokolade til alle beboerne på Bakkegården – det er omkring 60 personer. Det vil sige, at vi har solgt over 60 næstekærligheds-t-shirts, siger Simon Clemens.

De to vejlegensere oplyser, at ideen allerede har bredt sig til Mariager.

Mest sete på tvsyd.dk