Tirsdagens smittetal: Smitten falder i det syd- og sønderjyske

Smitten daler i de 14 kommuner, TV SYD dækker. På landsplan ligger kontakttallet stabilt.

Tirsdagen har stået i genåbningens tegn, da danskerne atter kan komme til frisør, tatovør og meget andet. Det går den rigtige vej, og det gør det også, hvis man kigger på smittetallene.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

I TV SYD’s sendeområde er der registreret 443 nye smittetilfælde over de seneste syv døgn. Det er det laveste tal siden 15. februar.

Generelt falder smitten, og i Vejle Kommune har de for første gang i mere end en måned registreret under 100 nye smittede over en periode på syv dage.

Stabilt kontakttal

På landsplan er der registreret 520 nye positive tilfælde med covid-19. De er fundet i 182.186 pcr-test, og det giver derfor en positivprocent siden i går på 0,29 procent. Ifølge Ritzau er procenten den laveste i cirka to uger.

Inden genåbningen tirsdag havde mange danskere lagt vejen forbi et testcenter mandag 2. påskedag. Det resulterede i, at næsten 400.000 test blev taget det seneste døgn.

På Twitter skriver sundhedsministeren også, at smitten går den rigtige vej. Påskedagene og danskernes aktiviteter i de dage er dog ikke indberegnet i kontakttallet, som er 1,0.

Smitten på landsplan er stabil, når tallet er 1,0. Det betyder nemlig, at 100 smittede i gennemsnit kan give smitten videre til 100 andre.

Syv procent fuldt vaccineret

Vaccinationer går også fremad på landsplan. Syv procent af den danske befolkning er fuldt vaccineret. Det svarer til 409.187 personer.

13,5 procent af befolkningen har påbegyndt sin vaccination.

I TV SYD’s sendeområde er det Fanø Kommune, der er længst med at vaccinere sine borgere.