Torsdagens smittetal: En kommune ligger i top tre på landsplan

I Billund Kommune er smitten steget markant torsdag. Det får kommunen til at placere sig på en tredjeplads over kommuner med højeste incidenstal på landsplan.

Der er torsdag registreret 648 nye smittetilfælde over den seneste uge i de 14 syd- og sønderjyske kommuner, TV SYD dækker. Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

50 af de nye tilfælde er fundet i Billund Kommune. Det giver kommunen et incidenstal på 188,2, og det får kommunen ind på en tredjeplads på landsplan.

Til sammenligning var der onsdag registreret 35 nye smittede.

25 flere end onsdag

Selvom Billund har det højeste incidenstal blandt de syd- og sønderjyske kommuner, så har Esbjerg Kommune registreret den højeste stigning i antallet af nye smittetilfælde siden onsdag.

Torsdag har kommunen registreret 116 nye smittede over den seneste uge, og det er 25 flere sammenlignet med tallet fra i går onsdag.

Ikke siden kommunen tilbage i marts oplevede høje smittetal, har Esbjerg registreret så mange nye smittede med covid-19. 

Fra i morgen fredag vil grænseværdien for en kommunens incidenstal blive hævet til 250 i stedet for de tidligere 200. Det betyder, at barren, for hvornår eksempelvis skoler og institutioner skal lukke, bliver ændret.

Alle Folketingets partier på nær Venstre og Nye Borgerlige vedtog i går onsdag en selektiv genåbning på kommuneniveau, og derfor kan skoler og institutioner være åbne, hvis de ’’ikke vurderes i nærliggende smittefare – eksempelvis fordi de er beliggende i andre bysamfund i kommunen uden særlig interaktion med det smitteramte område’’.