Torsdagens smittetal: Hedensted tager det største dyk

I de fleste kommuner minder tallene om gårsdagens tal. Både på østkysten og vestkysten er der dog modsatrettede bevægelser.

I den nordøstlige del af Syd- og Sønderjylland bevæger Horsens og Hedensted sig i hver sin retning. Det viser tal fra Statens Serum Institut, der dagligt offentliggør smittetal for covid-19.

Hedensted kan glæde sig over smittetal, der falder med 20 færre smittetilfælde sammenlignet med onsdag. Nu viser tallene, at der er 79 nye personer i kommunen, der inden for den seneste uge er testet positiv med covid-19.

Den anden vej går det i Horsens, hvor smittetallene er stigende for tiende dag i streg. Her er smittetallene i kommunen næsten fordoblet fra 68 til 133 smittetilfælde inden for en uge.

Bliver vi i den østlige del, kan Vejle Kommune lægge otte flere smittetilfælde til sit tal og runder nu 100 smittede de seneste syv dage.

Ølgod fortsat lukket

På vestkysten går Esbjerg og Varde også i hver sin retning.

I Esbjerg Kommune falder smittetallene for fjerde dag i streg og ligger nu på 63 smittetilfælde inden for en uge mod gårsdagens 73. 

Ølgod sogn i Varde Kommune måtte i går lukke ned på grund af høje smittetal. Det sker efter reglerne om automatisk nedlukning. Tallene for i går viste, at sognet havde en positivprocent på 2,0, og et incidenstal på 464.

Kriterier for automatisk nedlukning

For hele Varde Kommune bevæger smitten sig igen i dag op med ti flere smittetilfælde sammenlignet med i går.

Smittetallene for de resterende kommuner minder om gårsdagens tal.