Torsdagens smittetal: Smitten falder eller er uændret i alle kommuner på nær én

I alle TV SYDs 14 kommuner falder smitten eller er uændret i forhold til onsdag. Kun én kommune har konstateret ét smittetilfælde mere i forhold til dagen før.

Med undtagelse af én kommune er antallet af konstaterede coronasmittede de seneste syv dage enten faldet eller er uændret i forhold til onsdagens tal.

Det viser torsdagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI).

De seneste syv dage er der i TV SYDs 14 kommuner konstateret 611 smittetilfælde. Onsdag var dét tal 666.

Kun i Fredericia Kommune er smitten - med ét smittetilfælde mere i forhold til onsdagens tal - steget. Kommunen har de seneste syv dage dermed haft 27 tilfælde af coronavirus. Det svarer til 52,7 smittede per 100.000 indbyggere.

Både Esbjerg og Kolding Kommuner, der længe har kæmpet med høje smittetal, har også taget et pænt skridt i den positive retning.

Vejle Kommune har stadig landsdelens højeste smitte med et incidenstal på 131,5.

Smitten stiger syd for grænsen

Mens det går den rigtige vej nord for grænsen, så er sagen en anden syd for grænsen i Slesvig-Holsten. Her har smitten været stødt stigende siden starten af marts, og incidenstallet ligger nu på 74,6 smittede per 100.000 indbyggere. Det er det højeste incidenstal i to måneder.

Og i Flensborg har et incidenstal på over 100 betydet, at sundhedsmyndighederne i Slesvig-Holsten har pålagt Flensborg at indføre stramme og omfattende restriktioner fra torsdag og frem til søndag den 11. april.

Se smittetallene for kommunerne i Syd- og Sønderjylland herunder.

Smittetal fordelt på kommuner