Transportminister bakker hoteldirektør op i kritik af rejser til Dubai

Transportminister Benny Engelbrecht (S) bakker direktøren for Hotel Koldingfjord op i kritik af rejser til Dubai.

Hotel Koldingfjords direktør Peder Madsen kalder de Dubai-rejsendes handlinger uansvarlige og beder dem vise en smule respekt for dem, der har måttet lukke deres forretninger.

Den kritik bakker transportminister, Benny Engelbrecht (S), op om:

- Jeg forstår så udmærket frustrationen fra hoteldirektøren. Både ud fra det at man skal tage noget samfundsansvar og det, at der er mange danskere, der har lagt begrænsninger på sig selv for at fremme sundheden. Og så er der nogen, der rejser alligevel, siger ministeren. 

Hastelovgivning på vej

Engelbrecht var i sidste uge selv med til at stoppe flyvninger fra Dubai for at undgå udenlandske mutationer af corona-virus i Danmark så vidt som muligt.

Desuden vil regeringen torsdag fremsætte et hastelovforslag, der skal give mulighed for at kræve test og isolation ved indrejse i Danmark.

Lovforslaget har opbakning fra et bredt flertal i Folketinget til at blive hastebehandlet, oplyser Justitsministeriet.

Regeringen ønsker, at en ny lov skal føre til krav om, at indrejsende fra udlandet skal lade sig teste og gå i isolation i ti dage. Det gælder også for danske statsborgere.

Isolationen kan dog afkortes med en negativ pcr-test tidligst fire dage efter indrejse. 

Undtagelser for grænseområder

Forslaget lægger også op til, at der skal fastsættes visse undtagelser fra de i øvrigt gældende krav.

Det vil blandt andet gælde personer med bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde. Udlændinge, der indrejser med henblik på at udføre arbejde, leverer varer eller tjenesteydelser ind i eller ud af Danmark eller har andet anerkendelsesværdigt formål, vil heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager det anerkendelsesværdige formål. Der vil ligeledes blive fastsat særligt lempelige regler i forbindelse med rejser gennem Sverige til og fra Bornholm.

Det skriver Justitsministeriet tirsdag i en pressemeddelelse.

Hastebehandling

Normalt skal der gå 30 dage fra et lovforslag bliver fremsat, til det kan blive tredjebehandlet og vedtaget. 

Men i særlige tilfælde kan et lovforslag blive hastebehandlet, hvis mindst tre fjerdedele af Folketingets medlemmer giver dispensation til tidsfristen.

Kilde: ft.dk