Travlhed ved testcentre i Tyskland efter nye indrejseregler

Der er opstået lang kø ved testcentrene i Tyskland, efter det er blevet nødvendigt at kunne fremvise en negativ test, hvis man vil rejse ind i Danmark.

Fra lørdag klokken 17 er det ikke kun passet, udenlandske statsborgere skal kunne fremvise, hvis de vil krydse grænsen til Danmark.

De skal også kunne fremvise en negativ coronatest.

Det står klart, efter der fredag var pressemøde, hvor der blev præsenteret skærpede indrejseregler af justitsminister Nick Hækkerup (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sådan er de skærpede indrejseregler

Kravet har betydet, at der er ekstra pres på testcentre- og biler på den tyske side af grænsen. Blandt andet ved grænsebutikken Scandinavian Park i Harrislee, hvor Falck har haft et testcenter siden 28. november.

- Allerede nu har vi ændret vores åbningstider, for vi kan se, at der er flere tusinde der står og venter på at blive testet, siger Michael Sørensen, direktør i Falck, der også tester passagerer fra udlandet i Billund Lufthavn.

Michael Sørensen på Falck corona testcenter
Michael Sørensen er direktør i Falck.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Travlheden betyder, at Falck fra søndag vil holde døgnåbent og tidoble indsatsen på teststationen i Harrislee. Til det har de netop ansat flere personer til at pode, og her har ansøgningsstrømmen været stor.

Falck er blevet kontaktet af flere virksomheder, der gerne vil have testet deres medarbejdere, så de kan komme på arbejde i Danmark.

- Vi har fået en del forespørgsler fra selskaber i området, om vi kan hjælpe med at teste deres medarbejdere i løbet af i morgen og natten til søndag, siger Michael Sørensen.

Desuden vil Falck også begynde at køre rundt med testbiler til store virksomheder i Danmark for at teste tyske medarbejdere, der pendler over grænsen.

Man kan både blive testet ved at bestille tid på forhånd og ved at møde op uden en tid.