TV der bevæger dig

COVID-19

Tre lokale ryttere er med i årets første cykelløb - følg dem på TV SYD+

Cykelsæsonen på landevej kom aldrig i gang, inden corona satte en stopper for sport med tilskuere. Fredag eftermiddag køres derfor årets første cykeløb på dansk asfalt.

Ruten på Bornholm er 8,3 kilometer lang og med en række stigninger på i alt 182 højdemeter. Foto: TV 2 Bornholm

35 danske cykelryttere stiller i eftermiddag op på Bornholm til "Bjergmesterskabet", der er en enkeltstart på 8,3 kilometer og 182 højdemeter med en start i Vang på vestkysten af Bornholm og med mål ved Hammerfyret.

Der er tre lokale rytere med i feltet, nemlig Mads Østergaard Kristensen, der stiller op for Herningholdet Team ColoQuick, og Frederik Muff, Esbjerg samt  Mathias Bregnhøj  fra Vejle, der stiller op for BHS - PL Beton Bornholm.

Løbet er normalt et lokalt bornholmsk arrangement  - men cykelledere på klippeøen handlede nemlig hurtigt, da corona-pandemien satte en stopper for alle danske cykelløb i sommeren 2020, og både ryttere og holdene hungrede efter konkurrence.

Det forhøjede forsamlingsloft har nemlig gjort det  muligt at afvikle den idylliske - og jernhårde - enkeltstart for den hele danske cykel-elite.

Og så længe man ikke samler sig flere end 100 i samme klynge, kan man opleve løbet langs ruten - og ved målet må der være 500, hvis de sidder ned i medbragte stole.

Det udelukker den normale Tour de France-stemning ved målet ved Hammerfyret.

Alligevel er det muligt at følge ryttere hele vejen, da arrangørerne har lavet en aftale med TV 2/Bornholm, som vil sende løbet live - og det kan syd- og sønderjyske cykelsportsfans også se på TV SYD+ eller via vores app TVSYD PLAY mellem klokken 15 og 17. 

Kommentatorerne til cykelløbet bliver journalist fra TV 2/Bornholm, Anton Kjøller Alexandersen, og Anders Lund, cheflandstræner i Danmarks Cykle Union.

Mest sete på tvsyd.dk