Smitteudbrud på tre slagterier

Smittetallet i Vejen Kommune har den seneste uge været stigende, og en del af de smittede kommer de tre slagterier i kommunen.

I Vejen Kommune er smittetrykket stigende. I løbet af den seneste uge er 48 blevet konstatere smittet med corona i kommunen, og mange af de smittede arbejder på de tre slagterier i kommunen.

- Inden for den sidste uge har vi haft omkring 50 smittetilfælde i vores kommune, og det er mange. Vi ved fra virksomhederne, at en stor del af de smittede kommer fra de tre slagterier, siger Egon Fræhr (V), der er borgmester i Vejen Kommune.

Det drejer sig om SB Porks svineslagteri i Brørup, Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted og hos Skare Meat Packers i Vejen. Vejen Kommune er i dialog med virksomhederne og er ved at finde boliger til smittede, der skal isolere sig. Lige nu er omtrent 20 i isolation.

- Vi ved, at nogle af medarbejderne på slagterierne bor tæt sammen og kører sammen på arbejde. Derudover er det store arbejdspladser, hvor smitten kan sprede sig, men de kan også være blevet smittet i deres fritid, siger Egon Fræhr.

Tidligere har der været udbrud af coronasmitte på Danish Crown slagterierne i Horsens og i Ringsted.