TV der bevæger dig

COVID-19

Trodser coronakrisen og sætter rekord i boligsalg

Hos RealMæglerne har de sat salgsrekord i Syddanmark i marts, trods coronakrise og nedlukning af Danmark. Landstendensen er dog en anden.

På landsplan er boligsalget faldet siden uge 12, mens RealMæglerne har sat rekord i boligsalget. Foto: Martin Ballund/Ritzau Scanpix

Til trods for at coronakrisen har sat mange ting i stå, buldrer boligsalget i Syddanmark derudaf, hvis man kigger på RealMæglerne. De kan nemlig berette om en salgsrekord i marts måned - selvom Danmark har været lukket ned i to uger.

I Syddanmark er boligsalget gået frem med hele 32,4 procent sammenlignet med marts sidste år.

- Det er et dybt overraskende resultat. Vi er glade for at se, at boligmarkedet slet ikke er gået i stå i Syddanmark, siger Preben Merrild Angelo, der er administrerende direktør i RealMæglerne, til TV SYD.

Region Syddanmark overgås kun af Region Midtjylland i den procentmæssige fremgang. Foto: RealMæglerne

Videofremvisninger hjælper salg af boliger

Siden Danmark lukkede ned, har RealMæglerne som noget nyt tilbudt at lave videofremvisninger til interesserede købere. Her sidder køberne hjemme i stuerne, mens en ejendomsmægler går rundt med et kamera og fremviser boligen. Det betyder også for ejendomsmæglerne, at de, der vil se en bolig, i dag er mere alvorlige omkring et køb.

- Vi ved godt, at mange danskere tager ud som søndagssport og kigger på et par boliger. Men det gør man ikke i dag, fordi vi holder os hjemme på grund af covid-19. Nu ser vi kun dem, hvor det er rigtig vigtigt. Så vi har langt færre fremvisninger, men dobbelt så mange af de fremvisninger ender nu ud i et salg, fortæller Preben Merrild Angelo.

RealMæglerne peger selv på deres hurtige tilpasning til coronasituationen med online salgsformidling og videofremvisninger som en del af forklaringen bag salgsrekorden trods nedlukningen af Danmark.

Renten har længe været lav, og økonomien var i fin form i Danmark. Kan salgsrekorden være et resultat af, at mange bolighandler er blevet gennemført hurtigt på grund af spekulationer om coronavirussens påvirkning?

- Der er ikke nogen tvivl om, at covid-19 også vil påvirke boligmarkedet på et tidspunkt, men foreløbigt kan vi se på en fantastisk januar, februar og marts. Det er klart, at træerne ikke kan vokse ind i himlen uendeligt, og i april vil der komme en reaktion. Især fordi vi har den oplevelse, at mange banker er blevet forsigtige med udlån til nye købere, svarer Preben Merrild Angelo.

Ikke alle oplever fremgang

Selvom RealMæglerne har sat salgsrekord i Syddanmark for marts, er der på landsplan ikke lige så stor fremgang med boligsalget.

Hos Boligsiden.dk har de lavet en status over boligsalget til og med uge 13, som er anden uge af Danmarks nedlukning. Her kan man se, at salget af boliger lå på et højt niveau i starten af marts, hvor mange, der havde underskrevet deres købsaftale, skyndte sig at fastlåse kursen på deres finansiering.

Men i uge 12, som var første uge i nedlukningen, begyndte køberne at stoppe op landet over. Ugen efter kunne man se, at boligsalget lå 20 procent under tidligere års niveau.

Boligsiden.dk har gjort status over solgte boliger til og med uge 13. Foto: Boligsiden.dk

Derfor er direktøren hos RealMæglerne også bevidst om, at april måned formentlig ikke kommer til at kaste endnu en salgsrekord af sig.

- Jeg tror ikke, april bliver helt så fantastisk, men det må tiden vise, siger Preben Merrild Angelo, direktør hos RealMæglerne.

Mest sete på tvsyd.dk