Vejle har det femtehøjeste smittetryk: Vi prøver alle mulige forskellige ting for at få smitten ned

Endnu et testcenter, testopfordringer og lokale samarbejder skal være med til at bringe smitten ned.

I Vejle Kommune er der den seneste uge registreret 197 smittede per 100.000 indbyggere, og det er alt for højt, lyder det fra Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen, Venstre.

Derfor gør man nu flere forskellige ting for at få bragt smitten ned. Styrelsen for Patientsikkerhed stemmer dørklokker – denne gang i weekenden frem for i hverdagen – for at opfordre til test, dele informationsmateriale ud og svare på spørgsmål. Derudover arbejder man på flere forskellige samarbejder med både lokale foreninger og boligselskaber.

- Vi har sat en række ting i gang torsdag og fredag, hvor vi gerne vil inddrage de mange frivillige, foreninger, netværk som f.eks. bydelsmødrene, skoler og dagtilbud. En af idéerne er en slags corona-ambassadører, som de andre beboere altid kan spørge til råds angående corona, siger Jens Ejner Christensen.

Højeste smittetryk i Jylland

Smitten har på det seneste været centreret om Søndermarken og Nørremarken i Vejle, og i går var der den seneste uge registreret 229 tilfælde. Vejle har lige nu landets femtehøjeste smittetryk og det højeste uden for Region Hovedstaden.

Derudover er det især børn, der er ramt, og det er typisk med den britiske mutation, oplyser Jens Ejner Christensen.

- Det kræver ekstrem disciplin lige nu, specielt når det er børn, der rammes.

Fredag åbnede et nyt fast testcenter på Vestre Engvej 54, som har åbent alle dage.