Vejle hjælper foreninger med corona-tab

Vejle Kommune har i næste års budget afsat seks millioner kroner til corona-hjælp til kommunens foreninger.

I budgetforliget om økonomien i Vejle kommune har forligsparterne Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Konservative, Radikale Venstre, Liberal Alliance og løsgængeren Kim Hesel afsat seks millioner kroner som en buffer til at hjælpe bl.a. foreninger over tab på corona-nedlukningens følger.

quote

Foreningslivet er vigtigt at holde liv i - men vi kan ikke dække hele tabet.

Dan Arnløv Jørgensen, (K), kulturudvalgsformand, Vejle Kommune

Vejle Kommune har tjekket økonomien hos foreningslivet. 153 foreninger svarede, og tilbagemeldingerne lød på, at de i alt havde tabt 5.523.500 kr. på grund af coronanedlukning. 

- Vi mangler mere end 440.000 kroner i tabte indtægter på bl.a. et aflyst stævne  - og det er da mærkbart, siger Lotte Damkjær, formand for Vejle Håndboldklub.

Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen, (K), glæder sig over, at han og de øvrige forligspartnere har sat ekstra penge af til bl.a. foreningerne.

Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen, (K), glæder sig over ekstra penge til bl.a. foreningerne.
Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen, (K), glæder sig over ekstra penge til bl.a. foreningerne.
Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

- Foreningerne og resten af kulturlivet kan se frem til hjælp . Foreningslivet er vigtigt at holde liv i - men vi kan ikke dække hele tabet, siger Dan Arnløv Jørgensen.

quote

Vi mangler mere end 440.000 kroner i tabte indtægter på bl.a. et aflyst stævne.

Lotte Damkjær, formand, Vejle Håndboldklub.

Det er foreningslivet over hele landet, der er er under økonomisk pres af manglende kontingenter og andre tab.

- Det er afgørende, at kommunerne fortsat støtter foreningerne i mindst samme omfang som før corona-krisen - men også som Vejle er opmærksom på den svære situation, som foreningslivet befinder sig i lige nu, siger  Charlotte Bach Thomassen, landsformand for DGI.