TV der bevæger dig

COVID-19

Velkommen tilbage, danskere: Nu købes der igen stort ind syd for grænsen

Efter tre måneder uden danske kunder i butikkerne, er der igen ved at komme godt gang i handlen syd for grænsen. Vel at mærke er der kommet gang i de store indkøb.

Gang i handlen igen i Flensborg efter corona-krisen. Foto: Hans Lausten

Skandic og Nordic Reisemobile i Flensborg sælger og udlejer autocampere. Efter tre meget stille måneder er der igen kommet gang i salget - også til danske kunder - og det går ifølge indehaver Ronni Hvid forrygende. 

- Der ringede en kunde i dag på en special-campingvogn, som har stået lidt længe. Vi har lige lavet en specialpris, men nu er der åbenbart to, der gerne vil købe den, siger Ronni Hvid.

Ronni Hvid, direktør hos Skandic Nordic Reisemobile i Flensborg, tror, coronakrisen i sidste ende har styrket forretningen Foto: Hans Lausten

Coronakrisen slog hårdt

Corona slog hårdt. Fra midten af marts til slut april solgte Skandic og Nordic Reisemobile sølle tre autocampere. Men nu er danskerne tilbage.

- Alene i sidste uge havde vi salg af ni vogne, så det er en vanvittig forskel, siger Ronni Hvid.

Også hos Autohaus Sand-Jensen i Flensborg har de fået danskertravlt.

- Cirka 40 til 50 procent af vores kunder er danskere, og de forsvandt, da grænsen lukkede. Men nu kommer de igen med både store og små reparationer, fortæller direktør Lasse Sand-Jensen.

Der er stor efterspørgsel på at få bilen gjort sommerklar. 

- Danskere har en større tendens til at blive hjemme i år, og så får de nok brug for bilen til at komme rundt med, mener direktør Lasse Sand-Jensen.

2400 danske sommerdæk venter på at blive skiftet

Så telefonerne gløder også hos autohuset, hvor der lige nu er omkring 2400 danske sommerdæk, der hober sig op i dækhotellet. 

- De har jo ikke kunnet komme og hente dem i tre måneder. Normalt har vi en stor pukkel af danskere lige op til påske, der gerne vil have sommerdæk på, men nu kommer de, forklarer Lasse Sand-Jensen.

Hos Lasse Sand-Jensen, der ejer Autohaus Sand-Jessen i Flensborg, venter 2400 danske sommerdæk på at blive skiftet. Foto: Hans Lausten

Ronni Hvid hos Skandic og Nordic Reisemobile tror, at hans forretning på længere sigt vil gå styrket ud af coronakrisen:

- Når man har oplevet coronakrisen, så ser man jo, hvad det kan betyde, hvis man har bestilt flyrejser, eller man skulle have været på krydstogt-tur. Med autocamperen kan vi jo tage på ferie, når vi kan og har lyst.

Mest sete på tvsyd.dk