Vestkystturismen glæder sig over lempelse i rejseregel

Regeringen laver en overgangsordning, så eksempelvis tyske turister i den første uge efter den delvise åbning af grænsen den 15. juni kan få lov at opholde sig i Danmark i kun fem nætter.

Fra d. 15. juni bliver det muligt for turister at opholde sig i Danmark i kun fem nætter, selv om der hidtil har været et krav om mindst seks overnatninger.

Der skal dog fortsat fremlægges dokumentation for, at der er booket et ophold på minimum seks overnatninger. Det oplyser Justitsministeriet i en mail, skriver Ritzau.

Det sker for at imødekomme især turisterne i de danske sommerhuse, hvor gæsterne typisk tjekker ind og ud om lørdagen.

15. juni er imidlertid en mandag. Derfor vil turisterne kun kunne nå fem overnatninger i Danmark i den første uge af genåbningen, hvis de har booket et sommerhus fra lørdag 13. juni til lørdag 20. juni.

Med tiltaget får turisterne mulighed for at opholde sig i Danmark i fem nætter i stedet for seks - og det vækker glæde hos turisterhvervet på Vestkysten.

- Det betyder, at der kan komme gang i vores turistområder allerede fra første dag, som grænsen bliver delvis åbnet. Det er en rigtig dejlig nyhed at få her pinsemorgen, siger Vardes borgmester, Erik Buhl (V), til TV SYD. Han er også er formand for  Partnerskab for Vestkystturisme.

Overgangsreglen

-