TV der bevæger dig

COVID-19

Virtuel hædring af Vejles idrætsliv erstatter gallafest med 1100 deltagere

Coronakrisen får opfindsomheden til at trives. Torsdag aften betyder det en idrætsfest på en helt ny måde.

Det er musiker og fotograf Christian Daugaard fra Give, der har stillet sit studie til rådighed.

Prisvinderne til Sportsgalla plejer at blive hyldet på Vejle Musikteaters store scene, hvor de kan kigge ud over en fyldt og feststemt sal.

Vejle Kommune valgte allerede den 12. marts at aflyse årets Sportsgalla i Vejle Musikteater. Siden da har parterne arbejdet på højtryk for at finde en alternativ måde at hylde prisvinderne.
 
På grund af situationen omkring coronavirus har Vejle Kommune og de øvrige parter bag arrangementet besluttet, at årets Sportsgalla i stedet skal livestreames på Facebook. Her bliver prisvinderne afsløret og ringet op direkte på Facetime og Skype.

Læs også En søndag uden gudstjenester i kirkerne - derfor går præster på nettet

Det er musiker og fotograf Christian Daugaard fra Give, der har stillet sit studie til rådighed for kommunen.

- Jeg lever selv af at få mennesker til at mødes. Og når vi ikke længere kan mødes i fysiske fællesskaber, så må vi gøre det digitalt, siger Christian Daugaard, inden det går løs.

Vejle kommune har allerede sendt flere livekoncerter fra studiet i Give - og i aften gælder det så sportsgallaen.

Hvert år bliver de i alt 1100 pladser i Vejle Musikteater revet væk på få dage. Men i aften kan alle følge med hjemme på egen sofaplads, når Vejle Kommune livestreamer på kommunens Facebook.
 
Under aftenens livestreaming vil seerne samtidig have mulighed for at kommentere og stille spørgsmål direkte til årets prisvindere. Og den mulighed håber formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen, (K), at borgerne vil benytte sig af.
 
- Livestreaming kan noget helt særligt, når det kommer til at skabe interaktion mellem dem, der står foran kameraet og dem, der ser med hjemme i stuerne. Derfor håber jeg, at de, der ser med, vil gribe den her mulighed for at blive en del af årets Sportsgalla, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Årets Sportgalla bliver livestreamet fra klokken 19 til 20 og kan følges her

 

 
     

      

Mest sete på tvsyd.dk