Vorbasse Marked aflyst for første gang i 289 år – i år er markedet virtuelt

En del overskuddet fra hjemmemarkedet skal deles ud til de foreninger, der plejer at arbejde for Vorbasse Marked.

Normalt gæster over 200.000 mennesker Vorbasse Marked, som har været afholdt siden 1730 – uden aflysninger.

Men i 2020 bliver Vorbasse Marked helt anderledes. På grund af Coronavirus har man for første gang i markedets 289 år lange historie aflyst Vorbasse Marked.

- Vi kunne godt se, hvilken vej, vinden blæste, inden landet lukkede ned. Derfor tænkte vi, at hvis ikke folk kunne komme på Vorbasse Marked, så måtte markedet komme til dem, siger Brian Madsen, formand Vorbasse Grundejerforening.

I stedet kan man i år komme til Vorbasse Hjemmemarked, som er en online platform, der indeholder alt det bedste fra markedet. Næsten, i hvert fald, for man kan hverken få ”fadøl eller hestedunst i snuden”, som Brian Madsen udtrykker det.

I det online markedsunivers kan man blandt andet ”besøge” ølteltet, prutte om prisen med kræmmere eller se koncerter.

Et plaster på et åbent benbrud

Allerede inden Vorbasse Hjemmemarked slog dørene op torsdag klokken 12, var der solgt 500 adgange til markedet. Det er flere, end Brian Madsen havde regnet med, inden markedet var i gang. Men det er alligevel langt fra at dække de økonomiske tab ved aflysningen af det fysiske marked. Tre dages adgang til markedet koster 50 kroner.

- Det er ikke noget plaster. Det kan slet ikke måle sig med det rigtige marked. Og en ting er økonomi, noget andet er byen, for markedet er så stor en del af lokalsamfundet. Lige nu går byen rundt som en flok høns uden hoveder, fordi markedet er aflyst, siger han.

Hjemmemarkedet skal heller ikke være det, der sikrer Vorbasse Markeds overlevelse. Hjemmemarkedet skal sikre nogle penge til de foreningener og klubber, der plejer at tjene penge til Vorbasse Marked.

- Vi er velpolstrede, så markedet skal nok komme tilbage i 2021, forsikrer Brian Madsen.

Vorbasse Hjemmemarked finder sted torsdag, fredag og lørdag.