Endelig er politiskolen indviet

Justitsministeren og rigspolitichefen er begejstrede over den nye politiskole.

Mandag kunne politiskolen i Vejle endelig blive officielt indviet. Der har været elever siden 30. november sidste år, men især på grund af corona-restriktioner var der først i dag tid til snoreklipningen. 

Justitsminister Nick Hækkerup (S) var fuld af lovord, da han holdt tale ved indvielsen. 

- Vi kan i fællesskab indvie et af Danmarks allerflotteste uddannelsessteder. Med topmoderne klasselokaler, løbebane, skydebane og plads til over 100 overnattende kursister. Det er ret unikt. Samtidig får vi for første gang en permanent uddannelse af politifolk vest for Storebælt, sagde ministeren.  

Lettere at rekruttere

Også rigspolitichef Thorkild Fogde havde smil på læben.  

quote

Vi får bedre muligheder for at rekruttere kommende, unge politibetjente

Thorkild Fogde, rigspolitichef.

- Det er en speciel dag for politiet. For første gang nogensinde har vi nu to uddannelsessteder for politibetjente i Danmark. Det betyder, at vi får bedre muligheder for at rekruttere kommende, unge politibetjente både fra Østdanmark og Vestdanmark. Og det har vi brug for i disse år, hvor vi uddanner rigtigt mange betjente, siger Thorkild Fogde. 

Han kalder de nye rammer for "spitzenklasse". 

Længe undervejs

Allerede i 2015 vedtog et flertal i Folketinget, at der skulle være en politiskole vest for Storebælt. Et bredt flertal så nemlig et behov for at uddanne flere politibetjente end hidtil. 

Valget faldt på Vejle, som havde ledige kvadratmeter i byens tidligere sygeplejeskole. Men skolen skulle først bygges om, så i november 2018 omgang åbnede politiet et midlertidigt uddannelsescenter på Ryes Kaserne i Fredericia, hvor de studerende var indtil åbningen i Vejle. 

Den næsten nye politiskole uddanner både politibetjente og politikadetter. Desuden står skolen for videreuddannelse af de nuværende betjente.