TV der bevæger dig

Se hvordan det er gået drømme-strikkeren fra Vennemose

Sidste års vinder af Den Store Strikkedyst, Cathrin Buron, har haft et fantastisk år efter finalesejren tilbage i 2015.

Foto: Wasabi Film

Sidste års vinder af Den Store Strikkedyst, Cathrin Buron, tog en dramatisk beslutning efter sin sejr.
-    Efter sejren sagde jeg mit job op, og så sprang jeg ellers ud i og se om strikkeriet kunne bære – og det har været et dejligt år, fortæller hun hjemme i Vennemose ved Tønder.

Cathrin Buron, der er uddannet folkeskolelærer, lavede i første omgang sin egen lille strikkevirksomhed, Garn og Pind, hvor hun blandt andet udviklede strikkeopskrifter og drog rundt i landet som foredragsholder. Hun forsøgte sig som fuldtidsstrikker – men efter et halvt år måtte hun gi´ op.

-    Jeg kunne hverken leve eller dø af det, forklarer hun. 

Cathrin havde svært ved at holde glædestårerne tilbage, da hun vandt Den Store Strikkedyst, sæson 2.

Så Cathrin Buron gik ellers i gang med at søge arbejde igen, og endte efter kort tid på det hun selv betegner som ”den rette hylde”. Et fuldtidsjob på Møgeltønder Skole som lærer i Håndarbejde og Design. 

Og det er en meget begejstret Cathrin Buron, TV SYD møder en varm septemberdag på skolen mod sydvest. Der er strik på skoleskemaet, og børnene i 4. klasse ser faktisk ud til at elske nørkleriet med garn og pinde. I hvert fald er de vilde med Cathrin Buron, og det er gengældt. 

12:38

Sidste års vinder af Den Store Strikkedyst, Cathrin Buron, tog en dramatisk beslutning efter sin sejr. Hun sagde sit job op og sprang ud i og se, om strikkeriet kunne bære. Video: Ken Koustrup, TV SYD

Luk video

-    Jeg elsker at være samme med børn og nyder deres umiddelbarhed og fantasi, uddyber hun.

Cathrin Buron er efter finalesejren blevet en hel anden strikker. Nu freestyler hun uden opskrift og elsker at strikke fjerlette farvestrålende sjaler, som viser en helt anden følsom og feminin side af den motorcykel- glade og skydegale strikker. Og inspirationen til de gennemsigtige kniplings-sjaler kommer tit fra uventet kant.

-    Jeg får dem tit i drømme midt om natten. Og så er det ellers bare med at få tændt lyset og fundet blok og papir frem, så jeg kan få tegnet mønstret ned af de smukke drømmebilleder med strikkede sjaler, fortæller sidste års vinder af den Store strikkedyst, Cathrin Buron.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk