TV der bevæger dig

Strikkedystvinder udgiver strikkebog

Dorthe Danscher fra Horsens vandt 1. sæson af Den Store Strikkedyst. Læs her, hvordan det er gået hende siden.

Foto: Ken Koustrup, TV SYD

Hun blev verdens første vinder af Den Store Strikkedyst - folkeskolelærer, Dorthe Danscher, fra Horsens. Her to år senere er hun i fuld gang med at forfølge drømmen om at gøre strikkehobbyen til en levevej. Hun udgiver nemlig sin første strikkebog – med strikkeopskrifter hun selv har udviklet siden sejren.

- Det er helt utroligt, at det er lykkes mig at få lavet en bog med mine egne modeller. Nu bliver det så spændende og se, om jeg sælger nogle, griner Dorthe Danscher.

Men det at stikke hovedet frem med en bogudgivelse ville ikke have været muligt for bare to år siden. Dertil er Dorthe Danscher alt for beskeden. Men så vandt hun den første strikkedyst og fik et gavldigt selvtillids-boost. Noget der var tiltrængt, mener hendes familie, der dog stadig synes, der er plads til forbedringer.

 

Det er nu rigtig dejligt at se, hvordan kvinder kan hygge sig, når de har strikkepinde og garn mellem hænderne.

Dorthe Danscher, første vinder af Den Store Strikkedyst

 

- Når jeg møder folk, der spørger, hvor er det nu jeg kender dig fra? Siger jeg altid: Jeg har været med i den Store Strikkedyst….og så er det min familie prikker til mig og siger: Hvorfor pokker siger du ikke, at det var dig der VANDT den Store Strikkedyst….Men jeg ligger nok stadig lidt under for Janteloven, funderer Dorthe Danscher.

Men hun er på vej. Hendes første bogudgivelse er en realitet, og så underviser hun blandt andet i en folkeskole i Design og Håndværk. Derudover underviser hun også på FOF – hvor hun guider en stor gruppe kvinder i en strikkecafe – og de kan være svære at styre, når der først er kommet godt gang i strikkepindene og hyggesnakken.

- Ja, nogle gange må jeg finde noget at slå på, når jeg skal have ørenlyd, sådan pludrer de. Men det er nu rigtig dejligt at se, hvordan kvinder kan hygge sig, når de har strikkepinde og garn mellem hænderne, mener Dorthe Danscher. 

12:09

Folkeskolelæreren fra Horsens, Dorthe Danscher, blev verdens første vinder af Den Store Strikkedyst. Nu udgiver hun en strikkebog. Video: Ken Koustrup, TV SYD

Luk video