Hver fjerde landsstævne-deltager kommer fra Syd- og Sønderjylland

20 syd- og sønderjyske efterskoler sender til sammen 2.321 elever til DGIs landstævne i Aalborg den sidste weekend i juni. Det har Efterskoleforeningen opgjort for TV SYD.

Dermed bliver det samlede deltagerantal fra TV SYDs område 7.171, da der er tilmeldt 4.850 deltagere fra foreningerne under de tre DGI-landsdelsforeninger i Syd- og Sønderjylland.  

Med 199 deltagere sender Flemming Efterskole flest til Aalborg med Vojens Gymnastik – og Idrætsefterskole på 2.-pladsen med 182 - og Vesterlund Efterskole indtager tredjepladsen med 177 deltagere.

I alt 6700 efterskoleelever og 700 lærere fra 61 efterskoler hele Danmark deltager i Landsstævnet og vil være med på det, der efter alt at dømme bliver verdens største opvisningshold.

quote

De bliver en del af et stort fællesskab og slutter skoleåret af med en god oplevelse, der sandsynligvis også planter et frø hos mange om, at de også næste gang skal til landsstævne

Ole Vind, forstander på Flemming Efterskole

Ole Vind, der er forstander på Flemming Efterskole, der har hjemme nordvest for Hedensted, finder det helt naturligt, at efterskolerne sender så mange unge til Landsstævne 2017. 

- De bliver en del af et stort fællesskab og slutter skoleåret af med en god oplevelse, der sandsynligvis også planter et frø hos mange om, at de også næste gang skal til landsstævne, siger Ole Vind til TV SYD.

 

Fakta om DGI Landsstævne: