Ugens vejr: Risiko for blæst og torden til landsstævne og festival

Selvom sommerferien er begyndt for mange, så bliver den kommende uge ikke så sommerlig. De mange tusinde gæster til DGI Landstævne i Aalborg og på festival i Roskilde risikerer både regn og torden.

Der bliver mere brug for regnslag og gummistøvler end shorts og solcreme i den kommende uge. 

- Det bliver en lidt køligere sommermodel, end mange sikkert kunne tænke sig, med temperaturer på 15-20 grader og en del nedbør, siger Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, mandag morgen til Ritzau. 

Ugen begynder dog forholdsvis tør. Til gengæld bliver det blæsende mandag formiddag. Solen vil kun titte frem nogle enkelte steder. Tirsdag fortsætter det også tørt, og det bliver knap så blæsende, og solen kommer nok også lidt mere frem.

Onsdag begynder med noget regnvejr især i den vestlige del af landet, og torsdag bliver det mere overskyet, og regnvejret vil sprede sig. Mange kan torsdag blive ramt af tordenbyger, der stedvis kan være kraftige, hvad vil kunne genere både de 25.000 deltagere og endnu flere tilskuere med dronning Margrethe i spidsen til åbningen af DGI Landsstævne i Aalborg og de mange tusinde musikglade i Roskilde.

Temperaturerne vil holde sig mellem de 15-20 grader, og det våde vejr fortsætter natten til fredag. Her vil vinden flere steder blive hård.

Fredag vil vejrbilledet blive nogenlunde det samme som torsdag med regn- og tordenbyger mange steder.