Hun vil være den bedste maskinsnedker

Louise Højrup fra Ølgod mangler stadig at fræse nogle savstykker på CNC'en. Hun har styr på sit værktøj, og vil være Danmarks bedste til sit fag.

Louise Højrup fra Ølgod arbejder på højtryk. Fredag skal hun nå at blive færdig med en stol, en skål og et bord, og hun skal lave dem så godt, at hun kan vinde DM i  Skills.

Det er i hvert fald det, hun håber på.

- Det vil da helt sikkert være fedt at få på CV'et, og et rigtigt skulderklap, hvis jeg vinder, siger Louise Højrup og tilføjer nærmest som en eftertanke; - At slå fire drenge, det ville heller ikke være helt ringe.

Og måske det især ville være sjovt, fordi konkurrencens mandlige maskinsnedker-lærlinge slet ikke har lyst at blive slået af en kvinde.

- Jeg tror drengene føler sig lidt pressede over, at der er en kvinde med. Det er i hvert fald det, de siger, at de skal bare slå tøsen. Det kan de godt finde på at sige, fortæller Louise Højrup.

TV SYD møder Louise Højrup til DM i Skills, hvor hun er den eneste kvinde i konkurrencen for maskinsnedkere. Det er i det hele taget et fag, som kun få kvinder vælger. Men for Louise Højrup er det den helt rigtige uddannelse. Det var en matematiklærer, der præsenterede hende for faget og sagde, at det måtte være noget for hende. Og læreren fik ret.

- Jeg kan godt lide at bruge mine hænder, og det får du lov til her. Det er fedt at arbejde med maskiner. Da først jeg blev præsenteret for faget, så var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være maskin-snedker, siger Louise Højrup til TV SYD.