TV der bevæger dig

Industritekniker - Hvad er det?

I gamle dage hed det maskinarbejder. Nu hedder det det industritekniker, men de færreste unge ved, hvad uddannelsen går ud på, og det ærgrer en direktør.

00:56

Ejer af LJ Maskinteknik ærgrer sig over så få unge har opdaget maskintekniker-uddannelsen, for iflg. ham kan den tilfredsstille enhver ung computernørds drøm om en uddannelse.

Oliver Stavnsbo er snart udlært som Industritekniker, og har vundet DM i Skills 2015 - et fag, hvor der mangler dygtige unge iflg. Olivers læremester LJ Maskinteknik

1 af 2

Lars Jørgensen er indehaver af LJ Maskinteknik i Vester Nebel ved Kolding. Maskinfabrikken beskæftiger dagligt 15 mand, og er underleverandør til industrien med specialkomponenter til alt fra løftegrej til stumper, der ender i vindmøller.

Som direktør og grundlægger af virksomheden kæmper Lars Jørgensen en kamp for at få fat i nogle af de dygtigste unge, der både kan og vil arbejde i faget.

Han oplever det er de færreste der kender til uddannelsen, som ifølge Lars Jørgensen kan tilfredsstille selv den største computer- og robotnørd. 

Lars Jørgensen vil have de bedste i faget, og om lidt skal han sige farvel til en rigtig ihærdig ung mand, Oliver Stavnsbo, som snart er udlært, og som i weekeden vandt DM i Skills som industritekniker.

Også Oliver Stavnsbo oplever folk slet ikke kender uddannelsen, og han skal altid forklare, hvad den går ud på.

00:57

Oliver Stavnsbo er meget stolt over han vandt DM i Skills 2016 - det betyder han er kåret som Danmarks dygtigste industritekniker.

Luk video