TV der bevæger dig

Dyrk spring og skydespil samtidig

Computerspil i konkurrenceform bliver mere og mere populært og nu bliver det også et nyt linjefag på Højer Efterskole.

Computerspil er blevet populært som fag på flere efterskoler. Foto: Jean-Paul Pellisier/Scanpix

25 unge med en særlig interesse for computerspil er netop starten op på eSports-linjen og der har været rift om pladserne, der blev besat på blot nogle få uger, oplyser skolens kommende forstander Mikkel Fjord-Larsen.

På skolen bliver der mulighed for at kombinere interessen for fysisk sport og spil bag computerskærmen, og det er slet ikke nogen dum idé hvis drømmen er, at blive en af de allerbedste til f.eks. skydespillet Counter Strike.

eSport er i dag blevet meget professionelt. Derfor foregår det ikke længere kun i mørke teenageværelser med cola og chips.

- Det er oplagt for os at åbne denne linje. Vi kan tilbyde et rigtig godt produkt, med masser af fysisk aktivitet via vores gymnastik, samtidig med at eleverne kan dyrke deres lidenskab. eSport er professionelt og vi kan hjælpe dem med at skabe fokus, med sund kost og masser af motion, siger Mikkel Fjord-Larsen til TV SYD.

Der er mange penge i at blive god til computerspil. Foto: Chris Petersen

 

14 efterskoler i Danmark har nu eSport som et fag. Her i regionen er det også et fag på Frøslevlejrens Efterskole, mens der også bliver undervist i computerspil på Vejle Sportscollege.

TV SYD besøger idag Højer Efterskole og du kan se mere i vores udsendelser torsdag.

Mest sete på tvsyd.dk