TV der bevæger dig

Mor til e-sportsmillionær: Han kan ikke finde ud af at rydde op

Nicolai Reedtz er en af verdens største stjerner inden for e-sport, men vejen dertil har ikke altid været lige nem. Ham og hans forældre har haft mange konflikter om sporten, men de har fundet en løsning.

Nicolai Reedtz fra Vejle er en af verdens største e-sportsstjerner. Foto: Kristoffer H. Frederiksen, TV SYD.

Huslige pligter, aftensmad og lektier. Alt sammen har det været grunde til konflikter mellem Nicolai Reedtz og hans mor, Dorte Reedtz. Nicolai spiller e-sport på professionelt plan og derfor træner han mange timer ugentligt, mens han måske har forsømt nogle af de huslige pligter.

- Det har været oprydning, de sædvantlig brugte tallerkener på værelset, sengeredning, tøjvask. Vi har haft alle de samme udfordringer, som jeg tror, alle forældre har med teenagebørn, siger Dorte Reedtz til TV SYD.

Da Nicolai Reedtz begyndte at tage sporten meget seriøst, trænede han som regel hver anden aften. Og ofte lå træningstiderne lige oven i familiens spisetid.

Det har været oprydning, de sædvantlig brugte tallerkener på værelset, sengeredning, tøjvask. Vi har haft alle de samme udfordringer, som jeg tror alle forældre har med teenagebørn.

Dorte Reedtz, mor til Nicolai

- Vi lavede for eksempel den aftale, at jeg spurgte ham, hvornår er det du spiller? ”Jamen der er kampe fra klokken fem til otte”. Så spiser vi inden klokken fem, siger Dorte Reedtz.

Og det er ifølge familien en aftale, der har været god for alle parter.

- Det er det samme, som hvis jeg spillede fodbold hver aften klokken syv, og jeg spillede for Vejle Boldklub, så ville de respektere det på samme niveau, som jeg synes, de skal respektere, at man spiller for et e-sportshold, siger Nicolai Reedtz til TV SYD.

Læs også Mistede lysten: Sønderjysk eSports-stjerne gik fra top til bund på få måneder

Til andre forældre, der oplever lignende udfordringer med deres børn, anbefaler Dorte Reedtz, at man interesserer sig for den unges sport.

- Prøv at tage med ud til lan rundt omkring og se hvad der foregår. Det er faktisk rigtig spændende, siger Dorte Reedtz.