Se video: EfB-fans havde ubehagelige spørgsmål til spillere før nedrykningsdrama

Med ti kampe tilbage af nedrykningsspillet i sidste sæson blev EfB-spillerne beskyldt for ikke at være seriøse nok i forhold til den opgave, de stod overfor: Nemlig overlevelse i 1. division.

Det blev ikke pakket ind. Der blev ikke lagt fingre imellem. Der var afregning ved kasse et.

En aften i lokalerne på Blue Water Arena stod de fire kaptajner for Esbjerg fBs førstehold i sidste sæson.

Det var lige før at spillerne gik ind i et intenst nedrykningsdrama, og de fire anfører skulle svare på spørgsmål fra fans, der var blevet inviteret. 

Iblandt dem stod Mads Larsen, der er anfører for Esbjerg fB og Emil Holten, der er en af holdets angribere. 

De fik ganske hurtigt rødblussede kinder, da fansene først blev varme.

- Det er os, der leverer spillet på banen, og det har ikke været godt nok, så vi står lidt i en situation, hvor vi skal svare, så godt vi kan, på deres spørgsmål, sagde anføreren efterfølgende. 

Har man været til aftener med fans og sponsorer før, er der normalvis en vis tilbageholdenhed for at stille de indebrændte spørgsmål.

Men denne gang blev de pæne floskler pakket væk, og spillerne måtte stå til ansvar for de frustrationer, de tydeligvis havde påført fansene.

- Hvordan skal vi som fans stole på, at I har evnerne til at sikre os overlevelse, sikre vores fremtid, når man ugentligt ser spillere på McDonalds efter kampene. Man ser spillere være i byen hver evig eneste weekend. Hvordan kan det være?, lød det fra en frustreret fan i salen, hvor hans spørgsmål blev efterfulgt af klapsalver.

quote

De skulle være fluen på væggen, og se hvor skuffede vi er, når vi har tabt

Mads Larsen, Midtbanespiller

Herefter forsøgte angriber Emil Holten at svare, at han ikke kendte til nogen, der gjorde det. Inden han fik lov til at sige mere, udbrød en stor gruppe fans i latter.

- Det er da ikke rart, når vi bliver 'punket' oven i hovedet i forhold til, hvad der sker, fortalte Mads Larsen efterfølgende om situationen og afviste, at han skulle have kendskab til spillere, der tog i byen eller på McDonalds. 

Esbjerg fB - Love it or Leave it

Kan ikke stå foran McDonalds

Emil Holten fortalte på mødet, at han en enkelt gang følte sig nødsaget til at tage på McDonalds en sen aften efter en udebanekamp mod Vendsyssel for at få noget at spise efter en hård kamp. 

Men det fik ikke fansene til at holde igen.

- Der er mange, der drømmer om at spille i den blå-hvide trøje. Så må man fandme sørge for at have noget mad i køleskabet. Forberedt. På forhånd. Eller noget man hurtigt kan lave, når man kommer hjem, som giver nogle proteiner og noget næring i stedet for at vælge den nemme løsning: McDonalds. Det handler om signaler, sagde en fan.

Til det svarede Mads Larsen, at man jo ikke kunne styre, hvad andre gør, men at man kun kan guide dem. Hvis det er rigtigt, at spillere var blevet set på McDonalds og i byen, ville han ønske, at de ikke gjorde det. 

- Jeg kan ikke stå og tage ansvar for dem og holde øje med dem foran McDonalds. Jeg har det ikke godt med at høre sådan noget, sagde han efterfølgende.

Angriberen Emil Holten blev flere gang afbrudt under sine svar til fansene, da han prøvede at forklare sin side af sagen.
Angriberen Emil Holten blev flere gang afbrudt under sine svar til fansene, da han prøvede at forklare sin side af sagen.

De skulle bare vide

En anden fan ville også vide, hvad spillerne tænkte, når de trak trøjen over hovedet, og om man fremadrettet kunne forvente en præstation, 'så blodet det flyder'.

- Det er ærgerligt, at de har et andet billede af det, end vi har. De skulle være fluen på væggen, og se hvor skuffede vi er, når vi har tabt, sagde Mads Larsen efterfølgende, om de bramfrie fans' reaktion. 

Emil Holten fortalte også til fansene, at det ikke var sjovt at være en del af en situation, hvor de kunne rykke ned og være skyld i at folk i klubben mistede deres arbejde. 

- Vi gør jo alt, hvad vi kan hver dag. Hvis man ikke gjorde det, så ville man stå med en følelse af, at man ikke havde gjort det ordentligt. Måske de ville have det anderledes, hvis det hele kørte på skinner, fortalte Mads Larsen.