TV SYD har fulgt EfB gennem dramatisk tid – et års optagelser bliver til dokumentar

TV SYD har i knap et år fulgt fodboldklubben Esbjerg fB for at optage en dokumentarserie, der sendes til efteråret.

Hvordan foregår den professionelle fodboldtræning i fodboldklubben Esbjerg fB, og hvad bliver der egentlig sagt i omklædningsrummet forud for en afgørende kamp?

Det kan du blive klogere på i en ny dokumentarserie på TV SYD, du kan se lige nu på TV SYD PLAY.

Til dokumentarserien er der blevet optaget 123 timers bånd, som er i gang med at blive klippet ned til 11 afsnit a 22 minutters varighed, som også sendes hver søndag aften klokken 19.30.

Serien er inspireret af det populære Netflix-hit 'Sunderland ’Til I Die'.

I 2021 indgik fodboldklubben EfB og TV SYD et samarbejde, hvor journalister og fotografer skulle følge fodboldklubben i sæsonen 2021/2022.

I første omgang i jagten på at komme tilbage i Superligaen. Men efter en tumultarisk sæson med flere forskellige trænere endte EfB med at rykke ned i 2. division.

I dokumentarserien følger vi blandt andet både ansættelsen og fyringen af den tyske træner, Peter Hyballa.
I dokumentarserien følger vi blandt andet både ansættelsen og fyringen af den tyske træner, Peter Hyballa.

Det blev en begivenhedsrig sæson for klubben, og dokumentaren kommer helt ind i maskinrummet og giver et indblik i både spillernes, trænernes og ledelsens kamp for overlevelse.

– TV SYD vil gerne samle seerne om emner og mennesker, der gør Syd- og Sønderjylland til noget helt særligt. Jeg kan ikke forestille mig en bedre vej til at opfylde den vision end ved at følge en af landsdelens traditionsrige fodboldklubber i kampen for at vende tilbage til den bedste række. Fodbold er jo følelser, talent, penge og stærk involvering af rigtig mange esbjergensere, sagde TV SYDs direktør, Betina Bendix, forud for optagelserne i 2021.

Dengang sagde den daværende administrerende direktør i EfB, Brian Bo Knudsen, at han glædede sig over samarbejdet med TV SYD. 

– Vi glæder os over det kommende samarbejde med TV SYD, som er meget kompetente og dybt professionelle. EfB står over for en sæson, hvor målet er at rykke op i Superligaen, og der blæser i den grad nye vinde ind fra vest, hvilket vi i fællesskab ønsker at indvie omverdenen i. Vi både tror og håber, at det i sidste ende munder ud i en række fantastiske programmer, hvor den enkelte seer får følelsen af at komme med helt ind i maskinrummet.

De ti afsnit i dokumentarserien bliver sendt i tv fra september 2022 og på TV SYD PLAY.