Veteran på 99 år er endelig på skinner

Et helt nyt og alligevel meget gammelt lokomotiv, fik efter en pause på 52 år langt om længe fyret op under kedlerne i efterårsferien.

Et 99 år gammelt damplokomotiv fik endelig kul under kedlerne igen i efterårsferien. Både toget og de frivillige, der har haft en finger med i spillet, har ventet længe på denne dag.

Foreningen Sydjyllands Veterantog købte toget for 52 år siden - i 1963. Siden da, har toget blot ventet på den dag, hvor der var penge til at det kunne blive renoveret, og få skinner under hjulene igen.

Onsdag i efterårsferien kom dagen endelig, hvor det gamle lokomotiv endelig kom på banen igen. Lokomotivet er blevet gennemrenoveret, så nu står det næsten som nyt.

Svend Erik Brodersen, var i sin tid med til at købe det gamle lokomotiv til Sydjyllands Veterantog, så torsdag var en speciel dag for ham.

- Det var en hel fornøjelse for mig at se, at det lokomotiv, vi købte for så mange år siden, endelig kom ud at køre, siger  Svend Erik Brodersen torsdag til TV SYD.

Toget kører to dage i efterårsferien på veteranbanen mellem Haderslev og Vojens - sidste tur torsdag eftermiddag fra Vojens kl. 15.20.  Hvis man ikke når den sidste tur, så kører toget igen d. 12. og 13. december kl. 11.00 og 14.00 fra Haderslev og kl. 12 og 15 fra Vojens.