10.000 borgere skal fortsat koge drikkevandet

Det forurenede drikkevand fra Skindermarkens Vandværk i Ribe skal fortsat koges inden brug.

10.000 borgere i Ribe og omegen har siden torsdag skulle koge deres drikkevand. Drikkevandet fra Skindermarkens Vandværk i Ribe er nemlig forurenet med e-colibakterier, og Din Forsyning anbefaler fortsat, at vandet koges, før det drikkes eller bruges til madlavning. 

Resultatet af drikkevandsprøver fra torsdag viser i dag ingen spor efter e-coli og coliforme bakterier, skriver Din Forsyning på sin hjemmeside.

Flere prøver er udtaget i dag fredag med henblik på yderligere analyse af drikkevandets kvalitet, og indtil resultatet af dem foreligger, anbefaler forsyningsselskabet, at drikkevandet fortsat koges.

- Rene prøver betyder ikke nødvendigvis, at kogeanbefalingen ophæves. Der er mulighed for, at myndighederne kræver flere rene prøver, før drikkevandet frigives, fortæller Eric Lauridsen fra Din Forsyning til TV SYD.

Kilden til forureningen er endnu ikke fundet, men man regner fortsat med, at der er tale om overfladevand, som er sivet ind i rentvands-tanken på grund af store regnskyl.

Din Forsyning vil i løbet af fredag og lørdag skylle ledningsnettet for at sikre frisk vand i rørene.

Selskabet mistænker det kraftige regnvejr lørdag i Ribe for at have sendt overfladevand ind i en mindre rentvandstank under vandværket.