10.000 følger politiet på twitter i Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjyllands Politi har netop nået 10.000 følgere på Twitter og er den mest tweetende politikreds i landet.

Det betragter den lokale politiledelse som en stor succes efter mindre end et års aktiviteter på det sociale medie.

Samtidig er flere sager blevet opklaret ved hjælp af Twitter, og mange projekter og forebyggende tiltag har fået et løft med assistance fra den blå Twitter-fugl.

Vagtchef Ole Aamann Jessen kan fortælle om sparede ressourcer og stor hjælp fra Twitter.

- Med to dages mellemrum fandt jeg to savnede/bortgåede ? udelukkende ved hjælp af Twitter, fortæller han.

En lille pige var gået fra sin skole. Hun dukkede aldrig op hjemme. Sidst på eftermiddagen ringede forældrene til politiet, og alle forhåndenværende ressourcer blev sendt af sted mod Vojens. Samtidig tweetede Ole Aamann en beskrivelse af den lille pige. Et kvarter efter ringede en af vores følgere og fortalte, at sådan en lille pige sad hjemme hos ham og legede med hans datter. Han gik ind og fik hendes navn ? og det var det eftersøgte barn. Hun var gået hjem med en fra sin parallelklasse.

Kun et par dage efter gik en deprimeret kvinde fra en adresse i Aabenraa med retning mod havnen. Igen blev en eftersøgning startet og samtidig røg et tweet af sted.

- En halv time efter ringede hun. Hun følger os på Twitter og mente, at det nok var hende, vi ledte efter. Begge gange sparede vi hunde og folk for mange kolde og våde timer ude i felten, siger Ole Aamann Jessen.Vagtchef Erik Lindholdt har opklaret et røveri ved hjælp af Twitter. Beskrivelsen af røvernes bil røg ud, og kort tid efter ringede en vægter, hvis chef havde set tweetet og bedt personalet holde udkig. Og bum ? sad røverne inde.