TV der bevæger dig

1½ Tour de France på den halve tid

Halvanden Tour de France på den halve tid. Esbjergenseren Anders Tesgaard har som den første dansker gennemført cykelløbet tværs gennem Amerika.

02:44

Her kørte Anders Tesgaard - tværs over USA - fra Stillehavet til Atlanterhavet.

1 af 2

En lang etape

Anders Tesgaard er hjemme igen efter cykelturen fra byen Oceanside i Californien til Annapolis i Maryland - ca. 4800 kilometer. TV SYD har besøgt ham for at høre om hans oplevelser.

Reglerne for Race Across America er simple. Det gælder bare om at komme først i mål. De 4800 km er en lang etape.

Sover i bilen

- Hver rytter har et team, der følger ham i en autocamper, forklarer Anders Tesgaard. Når rytterren har brug for lidt søvn, lægger han sig simpelthen ind i bilen og sover, mens bilen står stille. Typisk får man 2-3 timers søvn i døgnet. Vil man være med fremme blandt de hurtigste, handler det om at sidde på cyklen så længe som muligt, dvs. at mad og drikke indtages i sadlen.

Enkeltstart

Vinderen kører op mod 600 km i døgnet. Det betyder at turen, som svarer til halvanden Tour de France, gennemføres på otte-ni døgn. Og løbet skal gennemføres på maksimalt 12 døgn.

Race across America er reel en lang enkeltstart. Det er nemlig ikke tillade at køre i grupper....

Anders Tesgaard havde sin bror, Helge, og en god ven, Thomas Jensen, med som hjælpere. Hans forventning var at gennemføre - og gerne i den bedste halvdel af feltet.

Mest sete på tvsyd.dk