TV der bevæger dig

1.100 sydvestjyske landmænd har fået ny frontfigur

39-årig kvæglandmand fra Ribe bliver ny formand for Sydvestjysk Landboforenings 1.100 medlemmer.

Bestyrelsen for Sydvestjysk Landboforening har valgt Niels Chr. Laursen fra Ribe som afløser for Claus Christensen. Foto: Sydvestjysk Landboforening

Bestyrelsen for Sydvestjysk Landboforening valgte Niels Chr. Laursen fra Ribe som afløser for Claus Christensen, der ikke genopstillede, da han vil koncentrere sig om sit kandidatur til folketinget for Venstre i Vardekredsen.

Niels Chr. Laursen er efter tre år i Sydvestjysk Landboforenings bestyrelse blevet valgt som formand. Den nye landboformand har siden 2010 været selvstændig landmand i et I/S, som han driver sammen med sin kone og svigerforældre.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Der er brug for en stærk lokal landboforening, som kan arbejde for de bedste vilkår for vores erhverv. Mulighederne for markvanding og afvanding har altid optaget mig stærkt, og på det og andre områder mener jeg, at en god dialog med vores kommuner kan flytte udviklingen i den rigtige retning. Det vil jeg i hvert fald bruge kræfter på, siger Niels Chr. Laursen i en pressemeddelelse efter valget af ham.

Niels Chr. Laursen er 39 år, uddannet landbrugsmaskinmekaniker, gift med Heidi og mælkeproducent i Lustrup ved Ribe.

Produktionen med 340 køer og 270 hektar foregår på to bedrifter ved Ribe, og driften foregår i et I/S sammen med svigerforældrene Peder og Vera Philipp.