TV der bevæger dig

12 sygeplejersker skal holde de ældre i hånden

Nyt samarbejde mellem Esbjerg kommune og Sydvestjysk sygehus skal sikre at ældre borgere får en bedre og mere tryg overgang mellem sygehus til bolig

Inger Jensen, 85 år, synes det lyder som en god idé med akutteamet

Inger Jensen på 85 år har prøvet det. At komme hjem fra sygehuset uden at der er taget hånd om hendes nye behov efter indlæggelsen.

- Der var ingen ordentlig seng. Der var ingen ordentlig kørestol,. Alt manglede, siger hun.

Det er den slags situationer et nyt korps af specialuddannede sygeplejersker skal sørge for ikke sker. Akutteamet, som de 12 sygeplejersker hedder, skal populært sagt holde den ældre borger i hånden, når hun skal indlægges eller sendes hjem fra sygehuset.

 

De 12 specialuddannede sygeplejersker er klar til at rykke ud for at hjælpe de ældre

- Vi skal sørge for at de føler sig trygge. For det vigtigste for borgeren er at være hjemme, hvis de kan, siger formanden for Sundheds- og omsorgsudvalget i Esbjerg kommune, Henning Ravn, Venstre.

Akutteamet skal med deres hjælp forebygge unødvendige indlæggelser og gen-indlæggelser. For borgere over 65 år ser tallene ikke gode ud for esbjerg Kommune, men nu skal det ændres til det bedre.

Det her har jeg det mega-godt med. Det er noget, der har været behov for i lang tid.

Anne Wind Mathiesen, Akutteamet

De 12 sygeplejersker kommer til at halvdelen af tiden på sygehuset. Halvdelen af tiden i kommunen. De skal bygge bro mellem to kulturer, som ikke altid har arbejdet så godt sammen. Nu får de adgang til borgerens/patientens journaler begge steder for på den måde at få et godt indblik i hans/hendes behov. På sygehuset eller i hjemmet.

- På den måde kan vi bedre udnytte vores samlede resurser, siger sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. 

Anne Wind Mathiesen er en af de 12 sygeplejersker. Hun glæder sig:

- Det her har jeg det mega-godt med. Det er noget, der har været behov for i lang tid. Det er som om der har været en kløft mellem sygehuset og hjemmeplejen og lidt en manglende forståelse for, hvad de laver på den "anden side af plankeværket".

Den 85-årige pensionist Inger Jensen glæder sig til at komme hjem til sin bolig i Ribe. Og ser frem til, at hun måske får en fra Akutteamet til at sørge for de rette ting, næste gang hun bliver udskrevet fra sygehuset.   
 

Mest sete på tvsyd.dk