TV der bevæger dig

14-årig flygtede i stjålet bus fra institution

Tre utilpassede unge tog flugten fra en institutionen nær Varde i en stjålet bus. En 14-årig sad bag rattet.

Foto: ARKIV

En usædvanlig scene udspillede sig fredag formiddag i Henne nær Varde, da tre utilpassede unge flygtede fra en institution, hvor de var anbragt. De tre drenge stjal institutionens minibus og tog flugten sydpå. Bag rattet sad en blot 14-årig dreng.

- En patrulje standser dem her i Esbjerg, da de kommer kørende ind i byen nordfra, en halv time efter, at de har stjålet bussen, siger vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

- Jeg ved ikke, hvor stor han er, og om han kan nå pedalerne. Men det er da lykkedes ham at køre bussen til Esbjerg, siger han og tilføjer:

- Han havde en kniv på sig, som han havde taget på institutionen. For sådan en er jo god at have på sig, fortæller han os. Så det er den type unge, vi har med at gøre.

Med i bussen var også to unge på 15 og 17 år, som altså er over den kriminelle lavalder. De er derfor begge blevet sigtet for tyveriet.

De tre unge er alle sluppet helskindet fra køreturen, og der var ikke umiddelbart nogen skrammer på bussen, oplyser vagtchefen.

Institutionen har ikke ønsket at tage imod dem igen, og de er derfor i første omgang blevet afleveret hos deres forældre.