TV der bevæger dig

14 rockere dømt for kæmpeslagsmål i Esbjerg

Bandidosmiljøet i Esbjerg kan gøre fængslet til deres nye klubhus. 14 blev dømt efter slagsmål med Hells Angels.

Retten har afgjort de første sager om de talrige rockeropgør i Esbjerg. (Arkivfoto).

Det var et bråvallaslag af de helt store, da to rockergrupper tørnede sammen i Esbjerg.

Men en vaks betjent nåede at tage billeder af sammenstødet, og tirsdag blev alle 14 tiltalte sendt i fængsel.

De tiltalte kommer fra rockerklubben Bandidos og støtteklubben Guardias Diablos, og de fik alle varierende fængselsstraffe alt efter deres rolle i opgøret.

Den længste straf blev på 14 måneders fængsel, mens en anden kun fik fire måneder bag tremmer. De øvrige fordelte sig derimellem.

Det var i august 2011, at tre mænd fra miljøet omkring Hells Angels blev overfaldet i rundkørslen ved Strandby Plads.

Stemningen var på det tidspunkt noget anstrengt i Esbjerg, fordi Hells Angels havde etableret en fuldgyldig afdeling i byen på vestkysten.

HA'erne blev overfaldet med knivstik, spark og slag med blandet andet en donkraft og andet værktøj.

Da de tre mænd blev overfaldet, var en politimand til stede i en lejlighed nær Strandby Plads, og de billeder, han fik taget, har indgået som bevis i sagen.

Dermed måtte størstedelen af de tiltalte under sagen erkende, at de var på stedet under opgøret. Det har dog ikke forhindret dem i at nægte sig skyldige i voldsanklagerne.

De har i stedet sagt, at det faktisk var HA'erne, der indledte slagsmålet.

Retssagen er blevet afviklet under tæt politibeskyttelse, og stemningen i Esbjerg er stadig så præget af spændinger mellem de to grupperinger, at politiet den sidste måneds tid har haft særlig visitationszone i byen.

Den blev indført i april, efter at en gruppe mænd med tilknytning til Bandidos i Jernbanegade angreb folk fra HA, der var blevet stoppet i en politikontrol.

Blandt de dømte er også præsidenten for Bandidos i Esbjerg. Han er tidligere dømt for at have skudt et tidligere HA-medlem i benet.