150.000 kroner til ideer fra nyt ungebyråd

Mandag samles en elev fra hver af ungdomsuddannelser i Esbjerg. De skal præsentere en idé for Esbjerg Byråd, og overbevise politikerne om, hvorfor at de skal dele ud af pengene.

Det gælder om at få de gode ideer på bordet, når Esbjerg Kommunes nye Ungebyråd for første gang indtager byrådssalen den 18. september.

quote

Det er super spændende, at vi får mulighed for at gøre vores kommune til et sted, der tager højde for ungdommens interesser. 

Mathilde Plantener, fmd., Esbjerg Kommunes Fælleselevråd

Kommunens rigtige byråd åbner nemlig pengekassen, så de bedste forslag fra Ungebyrådet kan blive ført ud i livet. Vel at mærke hvis de unge byrødder kan overbevise politikerne i det ægte byråd om, at de skal dele ud af de 150.000 kroner, der er sat af til projekterne.

Inden Ungebyrådet mødes på rådhuset i Esbjerg har de haft et katalog ud på deres skoler og ungdomsuddannelser med en præsentation af de forskellige områder, som de politiske udvalg arbejder med. Det skal fungere som inspiration til de unge, så de kan udvikle deres egne forslag til lige præcis de projekter, som de drømmer om at se i virkeligheden.

Element af konkurrence

Meningen med det nye Ungebyråd, er at få de unges input til de projekter, der kan gøre Esbjerg Kommune til et endnu bedre sted for børn og unge, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jakob Lose (V).

- Det er et sjovt og spændende koncept, som jeg tror, vil fange de unges interesse. Der er et element af konkurrence i det, og de unge skal præstere for at få gevinsten. Samtidig er det en kort proces med en hurtig afklaring, så de unge vil med det samme kunne se resultater af deres arbejde. De skal ikke forpligte sig ud over forberedelsen og den ene dag på rådhuset, som også giver dem en oplevelse af, hvordan lokaldemokratiet fungerer, siger Jakob Lose.

De unge stemmer bliver hørt

Formanden for Esbjerg Kommunes Fælleselevråd, Mathilde Plantener, ser Ungebyrådet som et signal fra Esbjerg Kommune om, at de unge bliver taget alvorligt.

- Det er super spændende, at vi får mulighed for at gøre vores kommune til et sted, der tager højde for ungdommens interesser. Vi skal være konstruktive og få mest muligt ud af det beløb, der er sat af til Ungebyrådet, og jeg glæder mig meget til at være en del af den demokratiske proces, siger Mathilde Plantener