TV der bevæger dig

156 lejligheder invaderet af væggelus

Væggelus hærger et boligområde på Gl. Vardevej i Esbjerg. 150 lejligheder er nu ramt af de blodsugende tæger.

04:40

Beboerne i flere ejendomme på Gl. Vardevej i Esbjerg blev mandag advaret om, at kommunen vil forsøge at rense lejlighederne fri for væggelus.

1 af 2

Rengøringsteamet i Esbjerg Kommune får travlt. 150 lejligheder skal sprøjtes og rengøres i et forsøg på at få has på de væggelus, der har spredt sig i lejlighederne.

- Det er afgørende, at vi får taget hånd om alvorlige problemer som spredning af væggelus i det omfang, vi har set i boligkvarteret på Gl. Vardevej. Derfor har vi også valgt at gå aktivt ind i bekæmpelsen, så vi kan være med til at sikre os, at spredningen ikke bliver større og mere alvorlig, end den allerede er, udtaler Britta Martinsen, Social & Tilbudschef i Esbjerg Kommune.

Væggelusene blev opdaget første gang for to måneder siden, hvor fire lejligheder blev sprøjtet og rengjort. Men det har altså ikke slået alle væggelusene ihjel, og de har nu spredt sig til 150 lejligheder.

Bekæmpelsen af skadedyrene kommer til at tage flere måneder, og de berørte beboere får udleveret madrasse, dyner, puder, sengelinned og et sæt tøj, de kan have på, mens deres tøj bliver vasket og deres møbler bliver behandlet.

Rengøringen og sprøjtningen af lejlighederne klares på samme dag, så beboerne så vidt muligt slipper for genhusning.

Lejlghederne får første omgang med sprøjten tirsdag.

 

FAKTA OM VÆGGELUS

Væggelus er ikke farlige, men er svære at slippe af med

Væggelus kommer typisk via bagage efter ferie i udlandet,
nabolejligheder og brugte møbler.

Hvis væggelusene ikke bekæmpes, danner de kolonier og spreder sig.

Væggelus lever af blod

Væggelus kan leve i op til 10 måneder, hvis de lever køligt

 

Mest sete på tvsyd.dk