17-årig kvinde risikerer plet på straffeattesten – nu advarer politiet andre unge

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet en 17-årig kvinde fra Esbjerg for personelfalsk, da hun forsøgte at snyde sig ind på et værtshus i Esbjerg. Den slags kriminalitet advarer politiet nu de unge mod.

En bøde og en mulig plet på straffeattesten er, hvad en 17-årig kvinde fra Esbjerg kan se frem til efter en tur i det vestjyske natteliv.

Hun brugte sin venindes kørekort til at snyde sig ind på et værtshus i byen forrige weekend. Da personalet på stedet kontrollerede kørekortet, fattede de mistanke og kontaktede politiet, som derefter sigtede kvinden for personelfalsk.

Det oplyser Syd- og Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Forskel på personelfalsk og dokumentfalsk

"Langvarige tømmermænd"

14 gange i løbet af årets første fem måneder har politiet har politiet modtaget anmeldelser om, at unge har forsøgt at bruge andres ID eller forfalske egne dokumenter for at snyde sig ind på værtshuse og diskoteker.

- Det giver langvarige tømmermænd at snyde med legitimationen. En ting er bøden. En anden ting er, at får man en plet på straffeattesten, kan det for eksempel blive sværere at få drømmejobbet, understreger vicepolitiinspektør Jacob Rindom, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Politiet advarer derfor de unge om at ty til de ulovlige metoder for at have en sjov aften i byen og opfordrer også de unge om at hjælpe hinanden til ikke at begå lovovertrædelserne ved at låne ID ud.

Syd- og Sønderjyllands Politi har registreret tilfælde lignende den 17-åriges i Esbjerg, Varde, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev.