TV der bevæger dig

17-årig smadrede bil og lukkede motorvej i flere timer

En 17-årig mand mistede herredømmet over sin bil og havnede med stor kraft i midterautoværnet på Esbjerg-motorvejen, der fredag aften var spærret i vestgående retning i flere timer.

Først kort før klokken 22 var Esbjergmotorvejen atter farbar i vestlig retning - og de mange i køen kunne komme videre. Foto: presse-fotos.dk

Mange trafikanter måtte tilbringe et par timer i kø og forsøge at nyde den solvarme fredag aften på Esbjerg-motorvejen ved Holsted.

Årsagen var en ulykke som følge af, at en 17-årig ung mand med en jævnaldrende passager mistede kontrollen over sin bil, da han kørte på motorvejen mod vest ved Holsted.

Med stor kraft ramte bilen midterautoværnet - og der skete store materielle skader.

Begge unge i ulykkesbilen blev kørt til Sydsvestjysk Sygehus i Esbjerg  - men er sluppet uden alvorlige kvæstelser, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi lørdag morgen.

Det tog et par timer at få ryddet op efter ulykken, så først kort før klokken 22 var Esbjergmotorvejen atter farbar i vestlig retning - og de mange i køen kunne komme videre.

Kørekort til 17-årige

Siden 1. januar 2017 har det været tilladt for 17-årige at tage kørekort.

Den 17-årige må dog først sætte sig bag rattet, når den unge har taget køreundervisning og har bestået teori- og køreprøve - præcis som en 18-årig skal.

Efter bestået køreprøve må den 17-årige køre bil, men kun med en ledsager i bilen indtil den unge er fyldt 18 år.

Ledsageren skal være fyldt 30 år og have kørekort  udstedt i Danmark de seneste 10 år.

 

Mest sete på tvsyd.dk